Dragnea: PSD nu va relua discutiile referitoare la Legea amnistiei si gratierii

Dragnea: PSD nu va relua discutiile referitoare la Legea amnistiei si gratierii

Dragnea: PSD nu va relua discutiile referitoare la Legea amnistiei si gratierii

by June 13, 2014 0 comments

Vicepremierul Liviu Dragnea afirmă că PSD nu mai vrea să reia discuțiile referitoare la Legea amnistiei și grațierii în Parlament si ca liberalul Relu Fenechiu, susţinut de Crin Antonescu, a fost cel care a propus, în octombrie sau noiembrie 2013, în cadrul unei şedinţe a USL, reluarea discuţiilor asupra Legii amnistiei. George Scutaru, liderul deputaţilor PNL, a reactionat spunand că liberalii au propus în urmă cu o lună de zile respingerea legii, dar PSD s-a opus. Scutaru considera că PSD ar trebui să voteze săptămâna viiitoare pentru respingerea proiectului privind amnistia şi graţierea dacă nu le-a negociat cu PPDD. Afirmatiile lui Liviu Dragnea au fost facute intr-o emisiune la B1 Tv.

“Subiectul a fost generat într-o întâlnire a USL, a propus discuţia domnul Fenechiu, să se reia discuţiile despre Legea amnistiei, legea a fost propusă de Cătălin Voicu. Şi Crin a susţinut atunci în discuţie ideea de a se relua dezbaterea despre legea amnistiei. A fost în octombrie, noiembrie”, a spus Dragnea.

 

El a precizat că PSD nu mai vrea să fie reluate dezbaterile în Parlament pe actuala formă a Legii amnistiei. “Dacă vreodată Ministerul Justiţiei va dori să genereze o dezbatere publică despre oportunitatea Legii amnistiei şi graţierii – e cu totul altceva. Dar în Parlament, PSD nu mai susţine. Asta e decizia PSD şi a USD”, a mai spus Dragnea.

Reactionand la declaratiile lui Dragnea, George Scutaru, liderul deputaţilor PNL a precizat că liberalii au propus în urmă cu o lună de zile respingerea legii, însă la acel moment PSD s-a opus.El a declarat, pentru MEDIAFAX, că PSD ar trebui să voteze săptămâna viiitoare pentru respingerea proiectului privind amnistia şi graţierea dacă nu le-a negociat cu PPDD, relateaza Mediafax.

“Am văzut declaraţia vicepremierului Liviu Dragnea, care neagă negocierile dintre PSD şi PPDD pe tema Legii amnistiei. Dacă într-adevăr această controversată lege nu reprezintă o miză politică pentru PSD şi aliaţii săi este foarte simplu ca luni, în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, PSD să propună ca proiectul legii amnistiei şi graţierii, care are termenul de raport depăşit la Comisia juridică de la 1 februarie, să fie pus marţi pe ordinea de zi la votul final pentru a fi respins”, a declarat Scutaru.

“Orice declaraţie a lui Dragnea sau a oricărui alt lider PSD pe acest subiect nu este decât o dovadă de ipocrizie. PSD are nevoie de Legea amnistiei şi graţierii ca de aer şi într-un moment oportun va încerca să o promoveze, asumându-şi toate riscurile de imagine interne şi internaţionale”, a mai spus Scutaru.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că nimeni de la PSD nu negociază cu PPDD Legea amnistiei, el arătând că social-democraţii şi-au spus punctul de vedere în această privinţă, ceea ce este suficient.

“Nu negociază nimeni de la noi cu PPDD Legea amnistiei. Noi ne-am spus punctul de vedere pe Legea amnistiei şi e suficient”, a spus Dragnea. Solicitat să comenteze faptul că preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, susţine această lege, Dragnea a precizat: “Asta e cu totul altceva, că domnul Dan Diaconescu susţine mai multe legi, este dreptul domniei sale, că domul Liviu Neagu susţine şi mai multe legi, este dreptul domniei sale. Unde este legătura cu PSD?”.

După ce o jurnalistă a susţinut că la postul la care lucrează secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, ar fi susţinut că Legea amnistiei se discută în cadrul negocierilor cu PSD, Dragnea a afirmat că este vorba despre o minciună şi că, de fapt, Neagu nu a spus aşa ceva.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.