Tiberiu Niţu a transmis greşit 3 solicitări în cazul Microsoft

Tiberiu Niţu a transmis greşit 3 solicitări în cazul Microsoft

Tiberiu Niţu a transmis greşit 3 solicitări în cazul Microsoft

by September 30, 2014 0 comments

Procurorul general Tiberiu Niţu a transmis greşit cererile privindu-i pe Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme şi Şerban Mihăilescu. Acestea trebuiau să ajungă la Parlament, şi nu la Ministerul Justiţiei.

În motivarea deciziei sale a de a transmite Ministerului Justiţiei respectivele cereri, Tiberiu Niţu a invocat decizia Curţii Constituţionale nr. 270 din 10 martie 2008.
„2. În aplicarea dispoziţiilor art.109 alin.(2) teza întâi din Constituţie, Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va sesiza Camera Deputaţilor sau Senatul, după caz, pentru a cere urmărirea penală a membrilor şi foştilor membri ai Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor şi care, la data sesizării, au şi calitatea de deputat sau de senator.
3. În aplicarea dispoziţiilor art.109 alin.(2) teza întâi din Constituţie, Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va sesiza Preşedintele României pentru a cere urmărirea penală a membrilor Guvernului şi a foştilor membri ai Guvernului care, la data sesizării, nu au şi calitatea de deputat sau de senator”, se arată în decizia Curţii Constituţionale, din 10 martie 2008.

Procurorul General a transmis Ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de:

ECATERINA ANDRONESCU (în prezent senator în Parlamentul României), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani;

VALERIAN VREME (în prezent deputat în Parlamentul României), sub aspectul săvârşirii infracţiunii abuz în serviciu;

ŞERBAN MIHĂILESCU (în prezent senator în Parlamentul României), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Sursa: DIGI 24

Citeste si:

Procurorul general a trimis Ministerului Justitiei cererile DNA pentru inceperea urmaririi penale in dosarul Microsoft

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.