Gabriela Firea: Klaus Iohannis să clarifice implicarea sa în traficul cu copii

Gabriela Firea: Klaus Iohannis să clarifice implicarea sa în traficul cu copii

Gabriela Firea: Klaus Iohannis să clarifice implicarea sa în traficul cu copii

by October 23, 2014 0 comments

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatoarea Gabriela Firea, i-a cerut joi lui Klaus Iohannis să ofere lămuriri cu privire la implicarea sa în traficul internațional de copii la începutul anilor ’90, prezentând istoria cazului Iliuț, așa cum a fost ea reflectată în presă până acum

Dacă tot a cunoscut, din postura activităţii de şofer sau traducător pentru familiile venite în România pentru adopţii, cazuri de copii aflaţi într-o stare precară, de ce nu a acţionat într-un sens care să fi făcut astăzi subiectul respectiv unul stins? Este una dintre întrebările la care domnul Iohannis nu are răspuns. Nu îi solicit eu să răspundă, eu doar ridic un semn de întrebare, pentru că vorbim despre un răspuns pe care cetăţenii acestei ţări au dreptul să îl afle”, a arătat Firea într-o conferinţă de presă.

În opinia PSD, pe Klaus Iohannis, candidatul ACL pentru alegerile prezidențiale, îl urmărește trecutul. Iohannis are două mari probleme la care încă nu a oferit răspunsuri credibile și care par a fi legate una de cealaltă. Cea mai mediatizată până acum a fost problema caselor și de unde a avut Iohannis banii pentru a-și achiziționa primele imobile. Cea de-a doua problemă, adusă în atenția presei de purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, este cea a implicării lui Iohannis în adopții ilegale. De altfel, primarul Sibiului a recunoscut în mai multe rânduri implicarea sa în astfel de adopții, dar a declarat că rolul său s-a limitat la acela de șofer și de traducător.

“Poate totuşi, după acest schimb de replici, domnul Iohannis va benevoi să ne spună ce s-a întâmplat de fapt în 1990 cu cei trei copii ai familiei Iliuţ şi poate ne va spune şi în ce a constat remuneraţia domniei sale pentru serviciile sale“, a mai subliniat Gabriela Firea.

Citeste mai mult pe RomaniaTV.NET

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<