Consiliul Superior al Magistraturii anchetează întâlnirea Alinei Bica cu Elena Udrea la Paris

Consiliul Superior al Magistraturii anchetează întâlnirea Alinei Bica cu Elena Udrea la Paris

Consiliul Superior al Magistraturii anchetează întâlnirea Alinei Bica cu Elena Udrea la Paris

by November 5, 2014 0 comments

Inspectia Judiciara, de pe langa Consiliul Superior al Magistraturii, efectueaza verificari cu privire la conduita procurorului-sef al DIICOT, Alina Bica, in urma fotografiilor aparute in presa, in care magistratul apare alaturi de deputatul Elena Udrea, la Paris, deplasare efectuata in februarie 2014. 

In prezent, Inspectia Judiciara efectueaza verificari cu privire la conduita doamnei procuror sef Alina Mihaela Bica, raportat la normele deontologice impuse magistratilor de Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor. Lucrarea este inregistrata la Directia de inspectie pentru procurori  sub  nr. 4758/IJ/1265/DIP/2014“, a informat, miercuri, Inspectia Judiciara, la solicitarea HotNews.ro .

In context, Inspectia Judiciara arata ca nu poate oferi informatii privind controlul, intrucat “verificarile ce se efectueaza in cadrul procedurilor privind raspunderea deontologica si disciplinara” nu se incadreaza in categoria informatiilor de interes public.

Institutia are la dispozitie maximum 90 de zile pentru finalizarea verificarilor, potrivit  Regulamentuli privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie.

In 30 octombrie, pe site-ul joscenzura2014.wordpress.com au aparut mai multe fotografii cu Elena Udrea si Alina Bica, procurorul sef Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT). Textul care insoteste aceste imagini sustine ca Udrea si Bica au fost suprinse in februarie 2014, la Paris, intr-o vizita privata, informatie confirmata ulterior atat de Udrea cat si de Bica. Alaturi de cele doua apare inca o figura prezentata drept Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii.

Procurorul-sef al DIICOT, Alina Bica, a sustinut, intr-un raspuns transmis la solicitarea HotNews.ro, ca se afla in concediu la Paris, cand a fost fotografiata, in feburarie 2014, alaturi de politicianul Elena Udrea. Intr-o conferinta de presa, presedinta PMP afirmase, cu putin timp inainte ca Bica sa trimita raspunsul la Hotnews, ca magistratul s-a oprit la Paris in timp ce era in drum spre Haga, in interes de serviciu.

“Procurorul sef al D.I.I.C.O.T., Alina Mihaela Bica,  intelege sa nu comenteze in spatiul public aspecte care tin de viata privata, desfasurate in cadrul efectuarii unui concediu de odihna”, se arata intr-un raspuns al DIICOT, adresat HotNews.ro, in 30 octombrie.

In cazul publicarii fotografiilor in care ea apare alaturi de Udrea, Alina Bica spune ca va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii.

“De altfel, procurorul sef al D.I.I.C.O.T. a solicitat astazi Consiliului Superior al Magistraturii  sa declanseze, de indata, – prin Inspectia Judiciara a CSM – verificari privind imaginile difuzate de site-ul http://www.Joscenzura2014.wordpress.com/, preluate de mai multe posturi de televiziune in data de 30.10.2014, precum si comentariile efectuate in spatiul public cu acest prilej, de natura a aduce atingere reputatiei profesionale”, a mentionat sursa citata.

Citeste mai mult

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.