Catalin Predoiu: PMP face blaturi subterane cu PSD. Doar PNL reprezinta opozitia

Catalin Predoiu: PMP face blaturi subterane cu PSD. Doar PNL reprezinta opozitia

Catalin Predoiu: PMP face blaturi subterane cu PSD. Doar PNL reprezinta opozitia

by September 22, 2015 0 comments

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PNL, afirmă că se simte bine în pielea lui și le transmite celor care spun că nu va fi premier că bat câmpii, potrivit evz.ro.

”Premierul din umbră” al liberalilor a vorbit în cadrul unui interviu despre șansele PNL de a demite actualul guvern prin moțiune de cenzură.

Predoiu are un răspuns şi pentru cei care acuză PNL că nu face suficientă opoziţie. Acesta trimite săgeţi către PMP, fără să nominalizeze însă partidul lui Băsescu.

”Nu obișnuiesc să tratez lucrurile cu suficiență, în general când cineva îmi spune „nu faci destulă opoziție”, mă gândesc ce n-am făcut bine și încerc să fiu mai bun. Pe de altă parte, nu mi-o luați în nume de rău, dar cunosc acest șlagăr „nu faceți opoziție”, de pe vremea când cineva din „opoziție”, care avea „ blaturi subterane” cu Ponta, dorea să demonstreze că PDL nu face opoziție. Apoi, după fuziunea PNL vechi – PDL și crearea Noului PNL, am început să aud că „nu facem campanie la prezidențiale și nu avem candidat viabil”. Între timp am făcut o campanie inteligentă și perfect organizată de Blaga, iar candidatul Noului PNL a devenit Președintele României, Klaus Iohannis!

PNL este o organizație care este supus simultan mai multor provocări: finalizarea fuziunii, construcție internă, selecție de candidați pentru locale, pregătirea guvernării și opoziție. În spatele fiecărei acțiuni sunt mii de ore de muncă depuse de mii de oameni coordonați de copreședinții Gorghiu și Blaga și Comisia de Organizare a Unificării. Poate că nu e atât de spectaculos, dar însăși construcția unui partid capabil să înfrângă singur PSD – urmașul colosului PCR, este o acțiune de opoziție în sine, poate mai importantă decât toate.

Nu am lăsat deoparte niciun instrument din „arsenalul” opoziției, inclusiv demonstrațiile în stradă. Dar, în același timp, cerem colegilor să intensifice acest efort de opoziție. Mesajele liderilor trebuie multiplicate și completate de cele ale co-președinților de comisii de specialitate și în teritoriu de co-președinții filialelor, aleșii locali etc. Este, trebuie să fie un efort de echipă. Cât privește teoria „vârfului de lance”, nu știu dacă mai e adaptată unei vieți sociale și politice din ce în ce mai complexe, cu „provocări asimetrice”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<