Intoarcerea acasa a antreprenorilor romani. Noi conferinte “Repatriot” la Londra si Dublin

Intoarcerea acasa a antreprenorilor romani. Noi conferinte  “Repatriot” la Londra si Dublin

Intoarcerea acasa a antreprenorilor romani. Noi conferinte “Repatriot” la Londra si Dublin

by September 10, 2015 0 comments

Programul “Repatriot” continua seria de conferinte din Europa cu scopul de a-i convinge pe antreprenorii romani sa se intoarca acasa.  Acesti creatori de plus valoare trebuie sa contribuie la dezvoltarea tarii lor, nu sa-i imbogateasca pe straini.  Astfel, pe 18 septembrie va avea loc Conferinta Repatriot la Londra, iar pe 20 septembrie, la Dublin.

„Avem nevoie de reclădirea încrederii între Diaspora şi România. Cei din Diaspora au ajutat întotdeauna ţara şi noi avem datoria să le oferim ocazia să o facă. Contribuţia antreprenorială ar putea avea un efect de levier pentru creşterea economică. Instituţiile statului ar trebui să fie preocupate de respectul şi drepturile datorate cetăţeanului român oriunde s-ar afla”, a declarat leader proiect “Repatriot”, Marius Bostan.

In acest sens, Repatriot își propune să atragă românii valoroși plecaţi în străinătate înapoi acasă pentru a deschide o afacere.

Programul isi propune sa rezolve o serie de probleme legate de oportunitatile de afaceri din Romania. In primul rand se are in vedere  crearea unei baze de  informații privind oportunitățile de dezvoltare a unei afaceri în România și restabilirea  încrederii în posibilitatea de a avea succes ca om de afaceri corect.

Spiritul antreprenorial din rândul românilor care trăiesc în străinătate poate avea un rol important în dezvoltarea economiei românești, crearea unor noi locuri de muncă, creșterea inovației, precum și în crearea unor rețele de afaceri transnaționale. Cunoștințele acumulate din mediii politice, economice, culturale diferite față de România, conexiunile personale și abilitățile lingvistice, experiența si puterea de muncă pot da membrilor diasporei un avantaj competitiv semnificativ pentru intrarea pe piața de business din România.

Intoarcerea în țară a românilor din diaspora, a celor care au plecat în căutarea oportunităților și pentru o viață mai bună, ar produce o creștere economică de peste 5% anual.

“Avem nevoie de principii sănătoase, de o atitudine occidentală în fața muncii și de curaj pentru a aduce România acolo unde îi este locul! Hai acasă!”, se arata intr-un comunicat de promovare a proiectului “Repatriot”.

Vor tine conferinte la Londra si Dublin, printre altii,  Felix Patrascanu, Sergiu Manofu, Felix Tataru, Gabriel Istoc, Florin Furdui si Marius Bostan.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.