Procurorii au redeschis dosarul “demisia in cinci minute” impotriva lui Traian Basescu

Procurorii au redeschis dosarul “demisia in cinci minute” impotriva lui Traian Basescu

Procurorii au redeschis dosarul “demisia in cinci minute” impotriva lui Traian Basescu

by December 4, 2015 0 comments

Judecătoria Sectorului 5 a decis, vineri, redeschiderea Dosarului “Demisia în 5 minute”, informează România TV. Instanţa a admis astfel cererea depusă de Parchetul General de redeschidere a urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu pentru declarația făcută de fostul preşedinte în 2007, în contextul demersurilor de suspendare din funcție.

Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cazul lui Traian Băsescu, în dosarul în care un bărbat din Craiova l-a reclamat pe fostul preşedinte că în 2007 a afirmat că va demisiona în cinci minute şi nu s-a ţinut de cuvânt.

Instanţa a constatat astfel că este legală şi temeinică ordonanţa procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu. Decizia Judecătoriei Sectorului 5 este definitivă.

“Admite cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția de urmărire penală și criminalistică. În baza art. 335 C. proc. pen., constată legalitatea și temeinicia ordonanței din data de 11.05.2015 emisă în dosarul nr. 1305/P/2007 al acestui Parchet și confirmă redeschiderea urmăririi penale în cauză, cu privire la fapta sesizată prin plângerea penală formulată de către Șerb Ioan împotriva intimatului Băsescu Traian. Definitivă”, se arată în decizia instanței.

Dosarul a ajuns la Judecătoria Sectorului 5 după ce, în 9 octombrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a stabilit că Judecătoria este competentă să analizeze şi să dea o soluţie cererii Parchetul instanţei supreme de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în dosarul în care un bărbat din Craiova l-a reclamat pe fostul preşedinte Traian Băsescu că nu şi-a ţinut promisiunea de a demisiona, aşa cum afirmase.

Traian Băsescu a declarat la ultima înfăţişare de la Judecătoria Sectorului 5, pe 26 noiembrie, că i se reproşează că a făcut “declaraţia politică legată de demisia în 5 minute, dar acesta a revenit în aceeaşi zi anunţând că nu mai demisionează”.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.