Cadourile DGIPI catre Gabriel Oprea: jacuzzi, canapele si o masina de lux

Cadourile DGIPI catre Gabriel Oprea: jacuzzi, canapele si o masina de lux

Cadourile DGIPI catre Gabriel Oprea: jacuzzi, canapele si o masina de lux

by February 17, 2016 0 comments

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne si fost vicepremier, ar fi primit diverse cadouri de la fostul sef Departamentului de Informatii si Protectie Interna, aflat in subordinea sa –  jacuzzi, canapele si o masina de lux pentru cabinetul fostului ministru – sustin surse judiciare citate de Digi 24 si Europa Fm.

DNA a cerut din nou, miercuri, ridicarea imunitatii fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat intr-un nou dosar in care este acuzat de abuz in serviciu. Concret, ministrul de Interne este acuzat ca a suplimentat bugetul Departamentului de Informatii si Protectie Interna cu 410.000 lei pentru a fi cumparata o limuzina Audi A8 pe care a folosit-o exclusiv in perioada august – octombrie 2015.

Procurorii anticoruptie ssustin ca in sediul ministerului, seful de la interne avea canapele noi, dar si un jacuzzi, cumparate din banii pe care ministerul ar fi trebuit sa-i cheltuiasca pentru combaterea coruptiei. Cel mai ieftin model de Audi A8 costa 84.000 de euro si este o limuzina cu motorizari ce pornesc de la 260 de cai putere. Procurorii DNA spun ca un astfel de model ar fi fost cumparat de sefii Serviciului Secret din MAI special pentru ministrul Gabriel Oprea, dupa ce acesta a fost de acord sa dea mai multi bani serviciului secret de informatii al MAI si sa schimbe destinatia unor fonduri.

Prejudiciul in acest dosar este de 410.000 de lei, iar procurorii spun ca din acesti bani s-a cumparat atat bolidul de lux, canapele noi, cat si un jacuzzi pentru cabinetul fostului ministru de interne.

Gabriel Oprea a reactionat afirmand ca “Am luat act de comunicatul DNA si despre suspiciunea invocata astazi de procurori in ceea ce ma priveste. Nu cunosc alte detalii cu privire la acest caz in afara celor transmise public de catre DNA si nu voi comenta suplimentar presupusele fapte. Ma consider nevinovat si consider ca suspiciunea invocata nu este intemeiata. Este insa datoria magistratilor sa clarifice acest aspect, astfel incat adevarul sa iasa la lumina. Ca si pana acum, voi da curs solicitarilor DNA si voi contribui cu toate informatiile si detaliile care imi vor fi cerute. In solutionarea acestui caz voi uza de orice mijloc constitutional si legal de care dispun.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.