Radu Mazare: La un moment dat trebuie sa ma apuc sa muncesc si eu ceva. Nu stiu inca ce

Radu Mazare: La un moment dat trebuie sa ma apuc sa muncesc si eu ceva. Nu stiu inca ce

Radu Mazare: La un moment dat trebuie sa ma apuc sa muncesc si eu ceva. Nu stiu inca ce

by February 4, 2016 0 comments

Fostul primar Radu Mazare a fost audiat, joi, ca martor de procurorii DNA intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a unui teren de la marginea orasului Constanta, Mazare spunandu-le jurnalistilor ca “Am semnat ca primarul. Pai ce, stiu sa citesc? Dumneavostra stiti sa cititi? Eu sunt inginer electrician navigator. Crezi ca ma pricep sa ma uit pe documente si pe carti unde este pozitionat un teren din punct de vedere topografic? Erau oameni care erau specialisti in asa ceva. Cand esti primar nu esti voda, nu le stii pe toate.” Intrebat de jurnalisti cu ce se ocupa in prezent si “din ce traieste”, Radu Mazare a raspuns ca “Am niste provizioane. La un moment dat trebuie sa ma apuc sa muncesc si eu ceva, nu m-am hotarat inca ce.”

Fostul primar al Constantei a fost audiat ca martor de procurorii anticoruptie intr-un dosar privind retrocedarea unui teren de la marginea Constantei omului de afaceri Horia Simu, supranumit baronul cuprului. Terenul retrocedat lui Horia Simu ar fi fost supraevaluat cu aproximativ 7 milioane de euro.

Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP, este urmarita penal in acest dosar. Procurorii anticoruptie sustin ca aceasta ar fi primit 400.000 de euro mita de la Horia Simu, in semn de multumire ca l-a ajutat sa obtina terenul.

Horia Simu ar fi cumparat cu 700.000 de euro drepturile litigioase pentru terenul de 25 de hectare de la marginea municipiului Constanta. Apoi, a cerut Autoritatii pentru Restituirea Proprietatii despagubiri, pretextand ca terenul nu putea fi retrocedat.

Atunci s-a facut o evaluare, iar statul a platit aproape 9 milioane de euro. La momentul evaluarii, terenul era extravilan si avea destinatie agricola. Un hectar a fost evaluat cu 35.000 de euro, adica 35 de euro pe metru patrat.

Procurorii DNA sustin ca terenul nu valora mai mult de un milion de euro, restul fiind foloase necuvenite.

Horia Simu este acuzat de dare de mita si spalare de bani, acesta fiind al doilea dosar de acest fel in care omul de afaceri este implicat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.