Festivalul Vinului si-a desemnat castigatorii pe anul 2016

Festivalul Vinului si-a desemnat castigatorii pe anul 2016

Festivalul Vinului si-a desemnat castigatorii pe anul 2016

by April 17, 2016 0 comments

În acest week-end plin de evenimente, la Satu Mare, s-a desfășurat a IV-a ediție a ”Festivalului Vinului Sătmărean”. În cadrul acestuia au fost premiați cei mai buni viticultori și cele mai bune vinuri din județ.

La concurs au fost depuse 101 probe de la aproximativ 60 de producători din județ, pe cele trei categorii: roșu, alb și rose. Juriul, format din mai mulți profesioniși, le-au degustat după care au decis care sunt câștigătorii.

Așadar, ”Marele Aur” la categoria vinului alb a fost câștigat de Leiher Geza din Halmeu, cu un Riesling de Rhin. S-au mai acordat alte 8 medalii de aur, 26 medalii de argint și 11 medalii de bronz.

În ceea ce privește vinurile roșii, ”Marele Aur” a fost decernat unui Cuvee Selection, produs de Weingut Brutler&Lieb din Beltiug. Și aici, s-au mai acordat 22 medalii de aur, 16 de argint și 5 medalii de bronz.

La categoria vinurilor Rose, un produs Rose din anul 2015 a fost câștigătorul ”Marelui Aur”. De asemenea, alte cinci vinuri au fost premiate cu argint și doar unul singur cu aur.

Evenimentul a avut loc sâmbătă pe platoul din Piața 25 Octombrie, iar pe lângă degustările de vin, care au fost la dispoziția tuturor, atmosfera a fost susținută de mai mulți artiști renumiți ai județului, dar și de invitatul special Benone Sinulescu.

În deschidere a vorbit președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, care s-a arătat foarte încântat de faptul că această tradiție continuă, iar viticultura sătmăreană devine tot mai calitativă.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.