Fuziune pe baza de imparteala in marele PNL: 6 filiale pentru vechiul PDL, 5 pentru vechiul PNL

Fuziune pe baza de imparteala in marele PNL: 6 filiale pentru vechiul PDL, 5 pentru vechiul PNL

Fuziune pe baza de imparteala in marele PNL: 6 filiale pentru vechiul PDL, 5 pentru vechiul PNL

by July 5, 2016 0 comments
Conducerea centrală a PNL grăbește procesul de fuziune între vechiul PDL și vechiul PNL în teritoriu, iar în Biroul Politic Național, de luni, au fost anunțate 11 filiale care s-au unificat după alegerile locale.

Din cele 11 filiale, vechiul PDL a preluat conducerea în 6 dintre ele, iar vechiul PNL doar în 5.Bacău funcţia de preşedinte va fi preluată de Ionel Palăr (PNL) la Caraş-Severin – Marcel Vela (PNL), la Cluj – Daniel Buda(PDL), Dâmboviţa – Cezar Preda (PDL), Giurgiu – Ştefan Gheorghe (PDL), Gorj – Dan Vâlceanu (PDL), Harghita – Stelu Platon (PNL), Ialomiţa – Tinel Gheorghe (PDL), Prahova – Iulian Dumitrescu(PNL), Sălaj – Lucian Bode (PDL), Teleorman – Eugen Pârvulescu (PNL), iar la diaspora – Viorel Badea (PDL).

Pe lângă aceste 11 filiale, mai existau 23 unificate înainte de alegerile locale, dar odată cu demisia în bloc a liderilor de la București au mai rămas doar 16. Chiar și în aceste condiții, cu din cele 16 filiale rămase în țară, tot vechiul PDL are cu o organizație în plus față de vechiul PNL. La București, dacă se va păstra algoritmul din protocolul de fuziune vechiul PDL și vechiul PNL vor avea câte 3 organizații de sector, iar la Capitală conducerea va reveni vechiului PDL.

În acest moment au mai rămas 11-12 filiale de unificat, ceea ce se va întâmpla în cursul acestei săptămâni, după cum a anunțat Vasile Blaga.

Concluzie: În acest moment, vechiul PDL are un avans de două organizații în fața vechiului PNL. Cifra este îngrijorătoare pentru vechii liberali, având în vedere că PDL-ul este cel care s-a topit în PNL și nu invers.

P.S. Surse din PNL ne-au explicat că și în filialele rămase de unificat se va păstra același trend, așa că este de așteptat ca vechiul PDL să conducă la numărul de organizații, atunci când fuziunea va fi realizată pe deplin și, mai mult decât atât, toate aceste cifre se vor transforma în voturi la Congresul marelui PNL.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.