Minciuna are picioare scurte. Președintele Klaus Iohannis este sau nu penal? Replica Cotroceniului

Minciuna are picioare scurte. Președintele Klaus Iohannis este sau nu penal? Replica Cotroceniului

Minciuna are picioare scurte. Președintele Klaus Iohannis este sau nu penal? Replica Cotroceniului

by October 28, 2016 0 comments

Președintele Klaus Iohannis este președintele minciună. El a fost prins cu ocaua mică, după ce a declarat că nu a avut dosare penale. Realitatea este cu totul alta și este foarte ușor de demonstrat.  Iar potrivit propriilor criterii de evaluare în politică, putem  spune că  Iohannis este un penal. Acum două zile , șeful statului, pentru a lovi în PSD și ALDE, a declarat că toți politicienii care au dosare penale sunt niște penali. Nu ține cont de faptul că până la o condamnare definitivă, orice persoană este declarată nevinovată. Așa că, Iohannis, care a avut dosare penale, este oare un  un președinte penal?

Este vorba  despre două dosare penale întocmite de DNA pe numele său din 2006 și 2007,  referitoare la retrocedări ilegale de imobile pevremea când era primarul Sibiului, de care ar fi scăpat, potrivit surselor noastre,  cu ajutorul actualului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pe atunci, procuror la Sibiu. Atunci lucru este susținut și de Elena Udrea, într-o declarație politică de astăzi, în care demască minciuna președintelui Iohannis. În același timp, chiar și soția sa, Carmen Iohannis,  este una penală, deoarece procurorii au deschis  dosar penal pe numele său și al mamei acestei Georgeta Lazurcă, pentru fals și uz de fals în dosarul casei dobândite ilegale din str. Bălcescu nr.9. ( citește aici)

Dosarul a fost închis pe motiv de prescripție, după ce s-a plimbat de la un parchet la altul,  dar fapta penală a rămas. Fărădelegile familiei Iohannis au avut efecte prin însușirea de bunuri pe căi ilicite. Vezi contractul de închiriere cu o bancă comercială, sumele încasate până acum ridicându-se la peste 200 000 euro. Bani obținuți prin metode ilegale!

“Cu un parlament, cu un guvern si cu un partid pe care sa le controleze discretionar, presedintele speră sa scape de problemele cauzate de folosirea unor acte false și, în plus, să nu-și plătească la ANAF datoriile pe care le are față de statul român. Acest adevar a fost confirmat în declarația pe care a făcut-o ieri la Cotroceni: <<Nu am fost niciodată urmărit penal. Se poate verifica fără niciun fel de problemă>>. Am verificat. Iată rezultatul: Iohannis Klaus Werner a fost nu doar urmărit penal, ci chiar învinuit în dosarele penale nr. 270/P/2006 și 5/P/2007, lucru lesne de verificat în sistemul informatic al Justiției”, scrie Călin Popescu Tăriceanu într-un comunicat de presă al ALDE.

“Klaus Iohannis a declarat cu seninatate, ieri, că nu a fost niciodată urmarit penal. Este o minciună care dovedește lipsa de caracter. Pare că a luat-o pe urmele lui Ponta”, scrie și Elena Udrea pe Facebook, ilustrând acuzația cu fotocopia unui document din 2009 în care Parchetul de pe langa Inalta Curte arată că Iohannis avea la acel moment calitatea de învinuit într-un dosar.

Potrivit vechiului Cod de procedura penala, valabil la momentul instrumentarii celor doua dosare, invinuitul este persoana fata de care se efectueaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa, dupa cum a explicat avocata Ioana Stoica intr-un articol pe Avocatnet.ro. Cu alte cuvinte, Iohannis a fost urmarit penal in cele doua dosare, dat fiind ca apare ca avand calitatea de invinuit.

Update: O reactie remisa HotNews, Madalina Dobrovolschi reitereaza ca presedintele Klaus Iohannis “nu a fost niciodata urmarit penal”, aratand ca toate plangerile si sesizarile impotriva sa “au fost infirmate de procurori, ceea ce inseamna ca niciodata, in niciunul dintre cazuri, nu a fost pus sub urmarire penala”.

“In legatura cu speculatiile vehiculate astazi in spatiul public, precizez ca sunt informatii complet false. Pentru corecta informare a opiniei publice, reiau ceea ce presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a declarat in repetate randuri si anume ca nu a fost niciodata urmarit penal. Desigur, de-a lungul anilor, au fost o serie de “oameni de bine” care au formulat diverse plangeri si sesizari impotriva domniei sale. In astfel de situatii, este obligatoriu pentru procurori sa faca verificari. In urma acestor verificari, toate aceste plangeri si sesizari au fost infirmate de procurori, ceea ce inseamna ca niciodata, in niciunul dintre cazuri, domnul presedinte nu a fost pus sub urmarire penala”, se arata in declaratia transmisa de purtatorul de cuvant.

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.