Basescu recunoaste: Guvernul a avut temei pentru modificarea codului penal

Basescu recunoaste: Guvernul a avut temei pentru modificarea codului penal

Basescu recunoaste: Guvernul a avut temei pentru modificarea codului penal

by February 8, 2017 0 comments

Traian Băsescu susține că, oricât de tentant politic și electoral ar fi să manipuleze pe acest fond de iritare generală la adresa guvernului PSD, nu mai poate să mintă, fiind prea trecut prin politică.
Intervievat la „Matinalul” de Napoca FM Cluj, de jurnalistul Ion Novăcescu, acesta a declarat că în cazul ultra-contestatului articol, care a stabilit un plafon de 200.000 de lei, de la care abuzul în serviciu al unui funcționar public se sancționează cu închisoare, modificarea a fost impusă de Curtea Constituțională, notează fabricadelideri.ro.„Eu aș putea să dau apă la moară pe acest subiect, însă sunt prea trecut prin politică pentru a mă mai hazarda… să mint. În realitate, chiar Hotărârea 405/2016 a Curții Constituționale, hotărâre prin care s-a cerut modificarea art.297 din Codul Penal, care vizeaă abuzul în serviciu și se vorbește de nevoia unei limitări. Adică, de la ce daună e infracțiune? De la un leu, de la doi?”, a afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că guvernul Grindeanu a avut temei juridic și constituțional pentru modificarea unor articole din Codul Penal și de Procedură Penală și acel temei constă în existența a 55 de hotărâri ale Curții Constituționale, emise în 2014, 2015 și 2016, care trebuiau respectate în maxim 45 de zile și pe care le-au nesocotit toate guvernele și Parlamentele.

Acestui temei i se mai adaugă și cel constituit de Directiva 343 a Uniunii Europene, care impune României să modifice alte 10 articole din C.P. și de Procedură Penală până la 1 aprilie 2018.El a criticat însă guvernul că nu a explicat oamenilor motivele modificării acestui articol și nu a argumentat temeinic valoarea plafonului.

sursa: stiripesurse.ro

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.