Ministrul Justiției ar putea cere demisia procurorului general și al șefului DNA

Ministrul Justiției ar putea cere demisia procurorului general și al șefului DNA

Ministrul Justiției ar putea cere demisia procurorului general și al șefului DNA

by March 13, 2017 0 comments

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, duminica, la Antena 3, ca va avea zilele urmatoare o discutie cu procurorul general Augustin Lazar si, separat, cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, el considerand ca s-a incalcat legea in acest caz, conform deciziei CCR, si da de inteles ca nu exclude varianta ca cei doi sa demisioneze pana atunci, potrivit News.ro.

“Zilele urmatoare, voi avea discutii cu procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte, domnul Augustin Lazar, si separat cu procurorul sef de la Directia Nationala Anticoruptie, pe tema despre care vorbim, evolutiile acestea, modul in care dansii s-au raportat la lege, s-au raportat la standardul constitutional, s-au raportat la standardele Comisiei de la Venetia. In decizie acolo ati vazut multe paragrafe in care Comisia spune ca trebuie trasa linie intre raspunderea politica si raspunderea juridica-penala, ca decidentul, legiuitorul, trebuie sa aiba libertatea alegerii, oportunitatea actului normativ, ca legiuitorul nu trebuie sa aiba presiunea raspunderii penale, ca actele normative pot fi cenzurate prin proceduri legale si constitutionale. Voi avea zilele urmatoare discutii separat cu dansii pentru a le vedea punctul de vedere”, a afirmat Tudorel Toader, citat de Agerpres.

Ministrul a criticat ancheta DNA privind oportunitatea si constitutionalitatea OUG 13, considerand ca CCR a demonstrat ca Directia Nationala Anticoruptie si-a depasit atributiile.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, luni dimineaţă, că nu intenţionează să demisioneze, aşa cum i-a solicitat, voalat, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a acţiunilor în urma Ordonanţei 13.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.