Cum arata o investitie de 6 milioane de euro, bani europeni, la Arad

Cum arata o investitie de 6 milioane de euro, bani europeni, la Arad

Cum arata o investitie de 6 milioane de euro, bani europeni, la Arad

by April 26, 2017 0 comments

O afacere dubioasa la Arad , marca “Gheorghe Falca”,  o reprezinta constructia de piste de biciclete din acest municipiu. Intreaga lucrare a costat 6 milioane, bani europeni. De la inceput s-a dovedit a fi una pagubasa pentru fondurile europene, tinand cont de faptul ca proiectul de executie a fost unul deficitar. Acest lucru deoarece nu a existat spatiu adecvat pentru pistele de biciclete, ele fiind delimitate direct in strada, de multe ori intersectandu-se cu parcarile sau cu liniile de tramvai. Intreaga lucrare nu a insemnat decat trasarea unor linii de delimitare a partii carosabile de cea de biciclete. Pe multe strazi inguste, aceasta zona de delimitare ajunge chiar pe cealalta banda carosabila, o situatie extrem de periculoasa deoarece un biciclist poate ajunge direct intr-o masina care circula regulamentar.

Dar, chiar si asa, dupa un an de la terminarea lucrarii, asa zisele piste de biciclete necesita reparatii totale. Potrivit livearad.ro, “pistele de biciclete din municipiul Arad au costat Uniunea Europeană peste 6 milioane de euro. O investiție de proastă calitate, care nu aduce niciun beneficiu celor care utilizează bicicleta pentru a se deplasa prin Arad, ci probabil singurul beneficiu este al celor care au implementat acest proiect și care au încasat sume uriașe.

La niciun an de la finalizarea lucrărilor (recepția nu a fost realizată nici acum), în cartierul Gai, asfaltul de pe pistele de biciclete a cedat, astfel că pe mai multe străzi se lucrează la peticirea acelor porțiuni pline de gropi. Având în vedere că nu s-a recepționat lucrarea, e extrem de interesant de văzut cine plătește aceste reparații. Mai ales că unele surse din Primăria Arad susțin că ele ar fi plătite pe programul de întreținere străzi, ceea ce e profund ilegal”.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.