Cum rezolvă administrația UDMR cazurile sociale într-un orășel din nordul țării

Cum rezolvă administrația UDMR cazurile sociale într-un orășel din nordul țării

Cum rezolvă administrația UDMR cazurile sociale într-un orășel din nordul țării

by July 17, 2018 0 comments

Un caz social halucinant se petrece undeva la granița României, în orășelul  Carei, județul Satu Mare. O localitate parcă uitată de lume, lăsată la discreția unor autorități indolente,  care capătă culoare doar cu ocazia Zilei Armatei, pe 25 octombrie, eveniment ce aduce aminte de eliberarea ultimei brazde de pământ românesc de sub ocupația hortystă.  În zilele noastre,  o mică urbe unde legea este, de zeci de ani,  la dispoziția reprezentanților  UDMR.

Presa locală românească a semnalat în ultimii ani abuzurile săvârșite de Primărie. O asemenea situație se înregistrează într-un cartier social de la marginea orașului, care s-a transformat într-un adevărat ghetou. Zeci de oameni trăiesc într-o mizerie de nedescris, în locuințe numite sociale, fără apă curentă, fără gaze, iar mai nou, fără electricitate.

Potrivit informațiilor de la fața locului, acești oameni, uitați de soartă, au reprezentat mereu o masă de manevră electorală pentru politicienii UDMR, care, în schimbul votului, le-au asigurat așa zisele spații sociale. Aici, Primăria le-a tras curent electric, prin cabluri, direct în perete,  fără nicio minimă siguranță și  fără să le asigure oamenilor  și contorizarea consumului de energie. Acest lucru, deoarece autoritățile locale plăteau din banul public, cât se consuma.

Numai că, la un control al Curții de Conturi s-ar fi descoperit această manevră ilegală și ar fi cerut Primăriei să remedieze situația. Cum s-a rezolvat problema? Autoritățile locale au aruncat resposabilitatea în curtea sărmanilor oameni,  care, fără o sursă de existență, trebuie să plătească, per familie, imediat, peste 10 000 de lei. Și pentru că nu au avut de unde, le-au tăiat lumina și acum trăiesc în întuneric și obscuritate.

Ziarul ”Buletin de Carei”  ridică o serie de întrebări pe acest subiect:  ”În cât timp se adună datorii de 12 mii de lei la plata curentului electric pentru o familie? Cine poate crede că se furnizează curent electric fără plata la zi a facturii de curent? Ce fel de afaceri face spaţiul locativ din UAT Carei cu datorii la curent electric de zeci de mii de lei? Chiriaşi ai UAT Carei fără contoare de curent electric dar puşi să plătească consum în valoare şi de 800 lei lunar”.

Jurnaliștii susțin că ”motivul  invocat de Primărie este neplata curentului electric. Cum a plătit până acum curentul electric, Primăria Carei? În ce bază?  Chiriaşii au solicitat de ani de zile montarea de contoare pentru a plăti corect energia electrică consumată şi nu cea  revendicată de spaţiul locativ din primărie, fără forme legale!

800 de lei pentru consum lunar de curent electric, la locuinţe  fără sursă de apă, fără hidrofor sau centrale termice. Cine poate crede că există astfel de consum pentru o familie care foloseşte o cameră închiriată de la Primăria Carei?Cum se poate trimite somaţie pentru plata curentului electric  consumat  în urmă cu ani de zile? De ce Electrica SA  a tolerat alimentarea cu curent electric a locuinţelor sociale prin tot felul de fire trase de la un cablu ce iese din pământ în dreptul unui perete al  locuinţelor Primăriei Carei?

De ce tolerează astfel de situaţii periculoase pentru siguranţa cetăţeanului?”.

”La ora actuală 11 familii cu mai mulţi copii  stau de 6 zile fără curent electric, fără sursă de apă potabilă!Pentru aceste locuinţe Primăria Carei a  întocmit contracte de închiriere la care adaugă acte adiţionale periodic,  doar după bunul plac. Adică,  în perioada în care nu întocmeşte act aditional,  vine Poliţia Locală şi amendează chiriaşii pentru lipsă firme legale de şedere. Ulterior  se  mai adaugă un act adiţional iar  sancţiunile date de Poliţia Locală se adaugă la capitolul datorii”, mai scrie ”Buletin de Carei”.

Binențeles, fiecare trebuie să plătească pentru ce consumă. Dar oamenii aceștia au căzut victime aranjamentelor Primăriei cu Electrica, care, după ce nu au fost lăsați să plătească facturile, dintr-o așa zisă protecție socială pe care le-ar fi fost asigurată de autoritățile locale, acum, sunt obligați să scoată din buzunar, din urmă, sume enorme. Iar pentru că nu au bani, sunt lăsați în plata Domnului.  Asta e adevărata mizerie umană!  Doar că este depozitată în curtea Primăriei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.