În urma dezvăluirilor din Ancheteonline. Primarul Sibiului, demis din funcție pe motiv de incompatibilitate

În urma dezvăluirilor din Ancheteonline. Primarul Sibiului, demis din funcție pe motiv de incompatibilitate

În urma dezvăluirilor din Ancheteonline. Primarul Sibiului, demis din funcție pe motiv de incompatibilitate

by July 3, 2019 0 comments

Prefectura Sibiu a decis încetarea mandatului primarului Astrid Fodor (FDGR), după ce instanța a decis, definitiv și irevocabil că s-a aflat în stare de incompatibilitate. ANI s-a autosesizat, acum 3 ani, în urma unui articol apărut în Ancheteonline, care a dezvăluit, în exclusivitate,  faptul că Fodor, în perioada în care era viceprimar al Sibiului, a ocupat, în paralel cu funcția din administrația locală și cea de membru în CA al unei școli din Sibiu. (Citiți AICI). În aceeși situația s-a aflat și celălalt viceprimar, Vigil Popa (PNL), care a fost declarat și el incompatibil de judecători. Menționăm că starea de incompatibilitate a celor doi primar s-a consuat în vremea în care primar era Klaus Iohannis.

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a dat dreptate Agenției Naționale de Integritate, ai cărei inspectori susțin că, pe vremea mandatului de viceprimar, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate. Adela Muntean, prefect Sibiu, a spus astăzi la Antena3 că a luat act de starea de incompatibilitate și că a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Fodor.

„Acest ordin este semnat. Este un act administrativ (…) prin care eu am luat act de o situație juridică existentă. Am luat act de starea de incompatibilitate, fiind decizia definitivă a ÎCCJ, motiv pentru care acest ordin poate fi contestat. Eu, ca prefect, nu am făcut decât să-mi îndeplinesc obligația legală de a emite ordinul prin care am constatat încetarea mandatului dnei primar”, a spus Muntean.

Primarul Sibiului a spus că va contesta decizia prefecturii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.