Singurul ”păcat”: apără valorile naționale. Deputatul Dan Gheorghe, linșat mediatic

Singurul ”păcat”: apără valorile naționale. Deputatul Dan Gheorghe, linșat mediatic

Singurul ”păcat”: apără valorile naționale. Deputatul Dan Gheorghe, linșat mediatic

by July 9, 2020 0 comments

Un deputat PNL cunoscut pentru manifestările sale constante de promovare a românismului este, tot mai des, victima unui linșaj mediatic venit din partea celor care se vor a fi ”europeni”, „pro-moderni” și care resping, cu violență, valorile naționale. Ultimul mare deranj provocat de Dan Gheorghe este adoptarea de către Parlament a proiectului de lege care declară ziua de 16 august „Zi Națională de Conștientizare a Violenței împotriva Creștinilor”. Nu este prima dată când deputatul PNL se confruntă cu asemenea provocări venite din partea unor personaje grobiene, adepte ale anarhiei culturale ( vezi AICI).

Această ziua națională sărbătorită pe 16 august coincide cu ziua sfinților martiri Brâncoveni, care elogiază sacrificiul domnitorului Constantin Brâncoveanu în numele credinței creștine, când el și copii săi au fost decapitați, în anul 1714, de turci.

Proiectul de lege inițiat de Dan Gheorghe a primit votul majorității parlamentarilor și acum se află la promulgare. Deja există voci progresiste care îi cer lui Klaus Iohannis să întoarcă legea în Parlament sau să o atace la CCR. Dar reacțiile violente și chiar atacurile la persoană au apărut după ce un ziar conservator din SUA a relatat adoptarea acestei legi ca un eveniment important pentru apărarea valorilor creștine.

Ziarul Breitbart.com relatează că” legislația a fost adoptată săptămâna trecută, în iunie „ca semn de conștientizare de către cetățenii români a violenței și persecuției la care au fost și sunt supuși astăzi creștinii în lume”. ” Creștinii sunt de departe cel mai persecutat grup religios din lume și la nivel mondial ”sunt victimele a cel puțin 75 la sută din toate violențele și opresiunile motivate din punct de vedere religios”, potrivit unui studiu din 2017 realizat de ‘Aid to the Church in Need’ (ACN), care a adăugat că „amploarea acestei persecuții este în mare parte ignorată de mass-media”. În lista sa ‘World Watch 2020’, Open Doors a dezvăluit că persecuția creștină de pe glob a atins niveluri fără precedent, peste 260 de milioane de creștini confruntându-se cu „niveluri ridicate de persecuție”, scrie publicația americană.

16 august a fost aleasă ca ziua anuală de comemorare deoarece coincide cu sărbătoarea Martirilor Brâncoveni, care au fost canonizați de Biserica Ortodoxă Română în 1992. Otomanii musulmani au invadat România în 1714 și l-au capturat pe Constantin Brâncoveanu, conducătorul Țării Românești.

Împreună cu cei patru fii ai săi, Brâncoveanu a fost dus la Istanbul, unde a fost torturat și, în cele din urmă, executat prin decapitare, împreună cu fiii săi și cu vistierul său, Ianache Văcărescu.

Potrivit Breibert, ”pentru a comemora Ziua Națională de Conștientizare a Violenței împotriva Creștinilor, guvernul român va lumina în roșu Parlamentul României, Guvernul României, sediile autorităților publice centrale și locale, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia”.

Interesant este faptul că presa românească s-a aplecat asupra acestui subiect după ce ziarele internationale au consemnat adoptarea legii inițiate de Dan Gheorghe, tocmai în perioada în care, în lumea civilizată, valorile creștinismului se află sub asaltul progresiștilor și a propagandei neo-comuniste.

Însă, din păcate, în loc să provoace o dezbatere publică pe acest subiect, care, a devenit foarte delicat, ca urmare a permanentelor critici la adresa bisericii, unele ziare au preferat atacurile la persoană ( vezi AICI), sau au ținut să precizeze că România este înapoiată, fiind una dintre cele mai religioase țări din UE ( vezi AICI).

De altfel, deputatul Dan Gheorghe s-a preocupat legislativ și de cinstirea martirilor români, reușind să treacă prin Parlament două proiecte referitoare la comemorarea națională a eroilor Mihai Viteazu, sau Horia, Clișan și Crișan. În același timp, se află în dezbatere în Parlament și un proiect de lege cu privire a declararea zilei de 30 august drept ziua martiriului românesc, în memoria victimelor generate de pogromului românesc din Ardeal, în timpul ocupației hortyste ( 1940-1944).

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<