Mesia din sectorul 1. Grandoarea Clotildei, față cu reacțiunea

Mesia din sectorul 1. Grandoarea Clotildei, față cu reacțiunea

Mesia din sectorul 1. Grandoarea Clotildei, față cu reacțiunea

by August 21, 2020 0 comments

Armand Clotilde se crede Mesia pentru sectorul 1 și pentru România, ne dezvăluie unii liderii USR care au fost dați afară din partid pentru că nu au fost de acord cu ideile ei. Această lozincă a lansat-o în partid în campania electorală de acum patru ani și a făcut tot posibilul să nu îi stea nimini în cale. Oricine a contrazis-o, a fost suspendat și/sau apoi l-a dat afară din partid. Sursele noastre spun că șefa USR sectorul 1 a crezut și crede în continuare că tot ce face, este bine și este în interesul partidului și al țării, de aceea, cine o contrazice, este împotriva sectorului 1 și al României.

Potrivit surselor noastre, Clotilde Armand  a ajuns în USR, cu pile și relații, grație prieteniei dintre Nicușor Dan și soțul ei, Sergiu Moroianu, cei doi lucrând la Institutul de Matematică din București. Când a ”picat” în USR sectorul 1, ar fi intrat cu cizmele în organizație, prevalându-se de  susținerea sa de la nivelul conducerii partidului.

În ultimii ani a făcut ”curățenie” și toți liderii puternici ai organizației au fost eliminați. Ea și-ar fi cimentat poziția prin aducerea în partid a unor oameni de încredere, prieteni, rude cu soțul ei, colegi de la firmele la care a lucrat.

Deși la acest sector USR avea deja o organizație puternică, cu membrii fondatori care au pus bazele partidului, Clotilde, chiar de la venirea ei, a încercat să preia conducerea și să-și impună propria viziune, fără să țină cont de programul politic construit de organizație. Sursele noastre din USR susțin că s-a dovedit a fi răzbunătoare și chiar meticuloasă în acțiunea sa de ”purificare” a filialei.

Acum, nu au mai rămas decât câțiva membri USR care au fondat partidul în sectorul 1. Pe lista de candidați la consiliul local sectorul 1 nu se mai găsesc decât unul-sau doi, restul – personaje aduse personal de Clotilde, în partid.

Actualul consilier general Florin Grigorescu, ales democratic în 2016 pt a candida la primaria sector 1,  a fost înlăturat la presiunile lui Clotilde. Și apoi și-a depus ea candidatura pentru primărie. Drept compensare, Nicușor Dan l-a trimis, atunci, în 2016,  pe Grigorescu la sectorul 5, unde candidatura i-a fost însă  respinsă din cauza unor vicii de forma ale listelor de semnaturi. Până la urmă, acesta a ajuns consilier general.

Un moment extrem de tensionat,  creat de Clotilde a fost întregul proces de preluare a puterii în organizația de la sectorul1. Ea a venit în partid în ianuarie-februarie  2016 și până a urcat cu cizmele în fruntea filialei, în martie 2017, a fost tot un scandal.

Inițial, Clotilde a pierdut în fața lui Florin Cobzac, președintele filialei și unul dintre membri fondatori ai USR,  motiv pentru care aceasta i-ar fi purtat Sâmbetele, până l-a scos din organizație.  După numai un an, l-a dat jos din funcție,  complotând împotriva acestuia, chiar atunci când Cobzac avea o problemă personala, in familie și și-a delegat atributiile catre un adjunct, Oliver Păiuși, care l-a trădat și a trecut în tabăra lui Clotilde. Plata: Păiuș se află acum pe lista de candidați USR sectorul 1, pe un loc eligibil.

Printr-o lovitură de palat, Clotilde  s-a pus în fruntea filialei. Pentru a prelua total organizația, i-a suspendat sau dat afară pe membrii vechi ai partidului și și-a adus  prieteni, angajați de la firma Egis, rude, de exemplu verișoara soțului, Miruna Bădescu și angajați de la firma acesteia de IT,  sau Anton Cupcea, partener de afaceri al acesteia. Cupcea s-a remarcat prin lupte duse cu jandarmii în Piața Victoriei, dar și prin mesaje pe FB, jignitoare la adresa pensionarilor: ”auziți, dacă au blocat persoanele de peste 64 de ani în casă, nu acum ar fi momentul ideal pentru alegeri?”

Clotilde a introdus o poliție a presei, fiind urmăriți toți membrii, iar cei care postează materiale ce contravin liniei politice impuse de ea, sunt suspendați sau dați afară din partid. O dictatură care nu s-a mai văzut în alte partide, spun surse din partid.

Potrivit surselor citate, Armand Clotilde, în calitate de șef al filialei sectorului 1, a dat ordin în rândul consilierilor locali să voteze împotriva tuturor deciziilor venite din partea Primăriei. A cerut opoziție totală, ceea ce a provocat nemulțumirea consilierilor pentru că erau proiecte care nu aveau coloratură politică și erau benefice cetățenilor. Cei care nu ascultau ordinele sale, erau suspendați din partid, mai spun sursele noastre.  Așa s-a ajuns ca doar un  consilier local, Păiuși, omul de paie al Clotildei,  s se mai regăsească pe lista de candidaturi pentru alegerile locale din 27 septembrie din sectorul 1.

De asemenea, chiar oamenii din USR declară că ea reprezintă interesele firmelor franceze în România, folosindu-se de influențele sale pentru a le promova în lucrările publice. Aceasta ar fi luat poziție într-o ședință a consiliului local sectorul 1 împotriva primarului Tudorache, urlând la acesta că nu a ținut cont de recomandările sale pentru alegerea unor companii franceze în vederea construirii unui spital de urgență în sectorul 1.

Oricum, mulți disidenți din partid, care se opun politicii discreționare duse de Armand Clotilde susțin că bomba va exploda în filiala sectorului 1, după alegeri, mulți renunțând la un război cu aceasta, pentru a nu pune formațiunea într-o situație grea, în timpul alegerilor.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<