Penibil! Cum recunoaște premierul Cîțu că promisiunile din programul electoral nu au fost decât niște minciuni

Penibil! Cum recunoaște premierul Cîțu că promisiunile din programul electoral nu au fost decât niște minciuni

Penibil! Cum recunoaște premierul Cîțu că promisiunile din programul electoral nu au fost decât niște minciuni

by February 10, 2021 0 comments

La finalul ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu a declarat că promisiunea de majorare a pensiilor cu 8% făcea parte din programul electoral, nu din programul de guvernare. Cîțu a mai afirmat în conferința de presă pe care a susținut-o miercuri la Palatul Victoria că pensiile sunt mai mari decât anul trecut.

”Mărirea pensiilor cu 8% era în programul electoral, nu în programul de guvernare. Punctul de pensie în 2021 e mai mare decât cel de anul trecut. Nu îngheață nimeni pensiile! Pensiile sunt mai mari decât anul trecut”, a fost premierul, deși OUG adoptată de Executiv prevede că majorarea pensiilor este amânată din 2021 pentru 2023 și 2024.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, în care este prevăzută și înghețarea pensiilor în 2021 și amânarea majorărilor prevăzute în lege din 2021 până în 2023 și 2024.

Astfel, față de legea pensiilor aflată în vigoare, care prevedea ca la 1 septembrie 2021 punctul de pensie să fie de 1875 de lei, ordonanța de urgență adoptată miercuri prevede că punctul de pensie va fi egal cu această sumă începând cu 1 septembrie 2023.

“În şedinţa de Guvern de astăzi am avut discuţii despre ordonanţa de urgenţă pe care am anunţat-o cu măsurile pe care vrem să le luăm pentru a reduce din cheltuielile structurale. Ordonanţa de urgenţă este încă în avizare, deci, astăzi, a fost în primă lectură. De ce a fost important să luăm aceste măsuri? Vorbim despre un punct de pensie care a fost modificat, modul în care creştea punctul de pensie în perioada PSD, din motive electorale, a fost pus în septembrie. Rectificăm, corectăm această problemă şi vom creşte punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022, aşa cum a fost şi până acum”, a afirmat Cîţu în cadrul conferinței de presă susținută miercuri.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.