Diversiunea de la Giurgiu. Direcția de Protecție a Copilului, sursă de manipulare politică

Diversiunea de la Giurgiu. Direcția de Protecție a Copilului, sursă de manipulare politică

Diversiunea de la Giurgiu. Direcția de Protecție a Copilului, sursă de manipulare politică

by October 9, 2023 0 comments

Strategia alianței electrorale dintre PSD și PNL  pare să fie un eșec cu final așteptat. După ce premierul Marcel Ciolacu a aruncat pe piața media această idee, s-au intensificat atacurile între cele două partide,  în interiorul Guvernului, iar PSD și-a turat motoarele pentru desemnarea candidaților, cel puțin pentru alegerile locale.

Fiind în deficit de imagine, din cauza scandalurilor de corupție de la Vaslui și Mioveni, PSD încearcă să distragă atenția de la aceste cazuri, creând situații de criză în altă parte. Așa am putea interpreta intervenția directă a Guvernului la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, unde  o filmare cu polițiști care au un comportament huliganic cu unii tineri de la un orfelinat, provoacă un control  la DGASPS.

Pare a fi o acțiune planificată de Marian Mina, președintele PSD Giurgiu, îndreptată împotriva șefului CJ Giurgu, Dumitru Beianu, lider PNL. Precizăm că există un război surd între PSD și PNL la Giurgiu, iar social-democrații țintesc din nou conducerea Consiliului Județean, acum fiind în mâinile liberalilor.

DGASPC este o instituție aflată în subordinea CJ și a fost creatoare permanentă de crize sociale în Giurgiu.  Nici vorbă de protecția copilului, ci doar interese financiare, meschine. În vremea PSD a fost o sinecură politică, pe mâna unor personaje dubioase, apropiate lui Mina, când era șef la CJ. Iar acum, motiv pentru declanșarea unui conflict politic.

Presa locală scria, acum câțiva ani despre Bobi Sima, director la DGASPC Giurgiu, foarte bun prieten cu Marian Mina, cel sub semnătură căruia s-au parafat şi continuat mai multe contracte de catering între Direcție şi anumite firme prietene PSD local, unele dintre ele aflate în Călăraşi, pe sume uriașe. ”Eugenii la preţ de ciocolată Toblerone, un kilogram de cartofi la preţ de căpşune şi un plic de Vegeta cât o masă la un restaurant!” (https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=gGuAaqsfmQk)

Mâncarea proastă și lipsită de igienă era produsă, în condiții imsalubre, de o firmă de catering a lui Marin Mototolea, un ”interlop” local, din Valea Dragului, care și-a pierdut funcția de primar pentru incompatibilitate și care are dosar penal pentru trafic cu permise de conducere auto.

Un alt scandal declanșat împotriva șefului CJ, Dumitru Beianu, este legat de niște atacuri suburbane, pe FB, venite din partea unui infractor, zis, se pare, Marius Dărășteanu, condamnat pentru proxenitism și spălare de bani, care, pare că sunt instrumentate de același Marian Mina.

Este vorba despre amenințări  venite din partea acestui individ, originar din Giurgiu, a cărui localizare este, undeva, în  Frankfurt, Germania. (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=228427840223586&id=100091691148139)

Presa locală scria, în 24 noiembrie 2021 că, ”în cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2012, mai multe persoane au inițiat un grup infracțional organizat ce și-a concentrat activitatea infracțională pe teritoriul Spaniei, cu precădere în provincia Ourense, unde au desfășurat activități de proxenetism. Începând cu anul 2013, la solicitarea liderului, la grupul infracțional a o altă persoană de încredere a acestuia care a avut rolul principal de a gestiona sumele de bani provenite din săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, de a ascunde proveniența acestora prin dobândirea fictivă a unor proprietăți în numele său, pentru a nu atrage atenția autorităților judiciare față de lider”, au stabilit anchetatorii de la DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare capul rețelei de proxenetism era un anume Marius Dărășteanu.

Pe parcursul anilor activitatea infracțională a grupului a condus la obținerea unor sume importante de bani și a căpătat notorietate în mediul infracțional din Romania, acesta fiind cunoscut în rândul altor persoane, care desfășoară activități similare, mai ales din municipiul Giurgiu, susțin anchetatorii”.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.