Platforma suveraniștilor români: A treia Republică

Platforma suveraniștilor români: A treia Republică

Platforma suveraniștilor români: A treia Republică

by November 25, 2023 0 comments

Alianța Blocului Suveranist Român (BSR) a lansat, ieri, platforma program ”A treia Republică” ce vizează o reformă profundă a statului român și eliminarea tarelor din cadrul regimului politic actual. “Timp de 34 de ani, politicienii noştri care au ajuns la vârf au fost susţinuţi din afară şi au servit interese străine. Aceşti oameni politici şi-au uitat coloana vertebrală, nu sunt bărbaţi de stat, au vândut ţara la mezat. Le spunem acum noi, cei de la Blocul Suveranist: s-a terminat”, a declarant Ninel Peia, președinte al Partidului Neamul Românesc, parte din alianța BSR.

Inițiatorul acest proiect politic, domnul Peia a subliniat că actuala clasă politică a fost și este doar “la dispoziţia factorilor externi”, care, în acest moment nu mai reprezintă interesele României. ”Istoria României nu se scrie în țară, ci în afara ei”, a mai spus liderul suveranist.

În același timp, Dan Chitic, președintele partidului  Coaliția pentru Națiune, partener al alianței cu Partidul Neamul Românesc, susține că România are nevoie deo schimbare radială a societății, care trebuie să înceapă cu o reformă constitutional profundă. “După 33 de ani în care lucrurile au stagnat, în care există, în mod evident, un declin pe foarte multe segmente ale societăţii noastre, credem noi, cei din BSR, că trebuie făcută o reformă profundă, reforma radicală constituţională. Este ceea ce am îndrăznit şi am numit a treia republică. Noi am început să numărăm republicile din 1948”, a mai spus Chitic.

La rândul său, Silviu Pandrea, preşedintele Partidul Reformator, a transmis că suveranitatea este elementul “esenţial” şi “fundamental” şi trebuie să fie o prioritate pentru orice partid.

“Considerăm că suveranitatea este elementul esenţial şi fundamental şi trebuie să fie o prioritate pentru orice partid, nu doar din România, ci din orice ţară care se respectă. Într-o ţară cu suveranitatea şubrezită orice promisiune ar face orice partid politic este lipsită de suport, este lipsită de esenţă, deoarece promisiunile care se fac electoratului nu pot fi respectate şi nu pot fi susţinute atunci când partidele sau politicienii sunt subordonaţi unor alte interese şi atunci nu există practic nicio seriozitate în realizarea acestor promisiuni. Doar într-o ţară suverană, un partid poate să-şi respecte promisiunile către electorat. Doar într-o ţară suverană, poporul suveran poate să tragă la răspundere politicienii care nu îşi respectă promisiunile faţă de electorat şi poate să îi schimbe fără ingerinţe externe”, a punctat Pandrea.

Din BSR, înfiinţat în urmă cu două luni, fac parte: Partidul Dreapta Republicană, preşedinte Silviu Crăiescu, Partidul Neamul Românesc, preşedinte Ninel Peia, Coaliţia pentru Naţiune, preşedinte Dan Chitic, Blocul Suveranist Român, preşedinte Florin Eremia, Partidul Reformator, preşedinte Negre Tudor, Partidul Uniunea Populară Social Creştină, preşedinte Stelian Sima, Partidul Patria, preşedinte Mihai Cristian.

La eveniment au participat, printre alţii, fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici şi fosta prim-ministră Viorica Dăncilă.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.