Ce este mai potrivit sa alegi pentru vehiculul tau? Anvelope de vara sau anvelope all season?

Ce este mai potrivit sa alegi pentru vehiculul tau? Anvelope de vara sau anvelope all season?

Ce este mai potrivit sa alegi pentru vehiculul tau? Anvelope de vara sau anvelope all season?

by February 3, 2024 0 comments

Fiecare vehicul trebuie sa fie dotat cu un set de anvelope potrivite pentru anotimpul curent, astfel incat sa functioneze in mod corespunzator si sa ii ofere soferului nivelul crescut de siguranta de care are nevoie. Siguranta rutiera este un aspect important pentru orice participant la trafic si depinde de multe criterii. Aici se evidentiaza si criteriul alegerii anvelopelor potrivite, care trebuie sa aiba un nivel crescut de aderenta si de rezistenta impotriva diverselor conditii nefavorabile de condus.

Multi aleg sa-si simplifice alegerile, optand pentru variantele mai sigure: pentru anvelope de vara in sezonul cald si pentru anvelope de iarna in sezonul rece, dar ce pot face cand au varianta de a cumpara anvelope all season, pe care sa le foloseasca in tot decursul anului?

Anvelopele all season obtin performante in diferite anotimpuri si conditii de condus, insa nu exceleaza chiar de fiecare data. De exemplu, anvelopele de vara se dovedesc a avea o performanta mai ridicata decat cele all season cand temperaturile depasesc 30 de grade Celsius.

Nivelul de performanta a anvelopelor all season

Anvelopele potrivite pentru toate anotimpurile (anvelopele all season) sunt concepute pentru a oferi tuturor vehiculelor suficienta stabilitate pe timpul sezonului rece, reusind sa faca fata cu succes conditiilor mai blande de iarna cu zapezi usoare.

Sunt create pentru a rezista chiar si la temperaturi putin mai ridicate, avand capacitatea de a mentine aderenta la drum. Anvelopele all season pot fi denumite si anvelope hibride, pentru ca au in componenta lor proprietati reprezentative pentru cauciucurile de vara, dar si proprietati reprezentative pentru cauciucurile de iarna. Este important de mentionat, totusi, ca nu au capacitatea de a inlocui anvelopele de iarna sau de vara autentice, pentru ca nu obtin performantele maxime.

Anvelopele de iarna sunt o varianta mult mai sigura decat cele all season, oferind o experienta placuta chiar si cand conditiile de condus nu sunt favorabile. De asemenea, anvelopele all season nu pot inlocui nici anvelopele de vara, pentru ca nu ofera acelasi nivel de performanta si de siguranta atunci cand temperaturile depasesc 30 de grade Celsius. Distanta de franare se mareste, iar controlul asupra propriului vehicul se deterioreaza, crescand pericolul de accidentare.

4 motive sa optezi pentru anvelope de vara

1. Anvelopele de vara ofera performante ridicate

Persoanele care isi doresc sa se bucure de o experienta sigura si placuta de condus pe o perioada indelungata, pot lua in considerare anvelopele de vara, datorita faptului ca sunt practice. Pot fi folosite cu incredere in 3 anotimpuri si sunt definite de:

  • agilitate imbunatatita;
  • capacitate crescuta de viraj si franare;
  • performanta maxima de mentinere a directiei pe drum.

Indiferent ca soferul este pus in situatia de a conduce pe drumuri alunecoase din cauza intemperiilor sau in conditii de temperaturi foarte ridicate, isi poate pune baza mereu pe cele mai bune anvelope de vara, care ajuta la buna functionare a autoturismului.

2. Anvelopele de vara ofera o aderenta mai mare

Chiar daca soferul nu-si doreste sa aiba parte de un nivel crescut de performanta, trebuie sa ia mereu in considerare nivelul de siguranta pe care il obtine in momentul in care alege cauciucurile potrivite. Adevarul este ca cei care opteaza pentru cauciucuri de vara in loc de cauciucuri all season, se vor bucura de o experienta de condus mai placuta si mai sigura. Distanta de franare este mica, astfel ca soferul are capacitatea de a preveni crearea unui accident rutier sau de a evita o coliziune periculoasa.

3. Anvelopele de vara sunt o alternativa mai silentioasa

Anvelopele depind de multe criterii in ceea ce priveste provocarea zgomotulului rutier, insa, de obicei, cauciucurile de vara tind sa fie mai silentioase decat cele all season. Din acest motiv, anvelopele de vara sunt foarte populare cand vine vorba de vehiculele hibride si electrice, care au un motor silentios si cu care se completeaza perfect. Astfel, soferii care isi doresc sa se bucure de o experienta confortabila si silentioasa de condus, pot opta pentru anvelopele de vara.

4. Anvelopele de vara sunt o varianta accesibila

In ciuda faptului ca anvelopele de vara au un nivel ridicat de performanta, acestea sunt mult mai accesibile decat cele all season si au si tendinta de a rezista perioade indelungate. Astfel, proprietarii de autoturisme care isi doresc sa isi doteze vehiculul cu anvelope de calitate ridicata, pot opta oricand si cu incredere pentru cele de vara.

Specialistii Odat.ro recomanda tuturor conducatorilor auto si tuturor proprietarilor de autoturisme sa opteze pentru anvelopele de vara, care sunt o optiune practica, sigura si avantajoasa din punct de vedere financiar.

Prin urmare, alegerea unor anvelope care sa se potriveasca pentru orice autoturism poate fi o sarcina dificila, insa persoanele care vor sa ia o decizie potrivita, pot lua in considerare informatiile mentionate anterior in articol.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.