Sova a descoperit ziua de munca de 25 de ore

Sova a descoperit ziua de munca de 25 de ore

by November 28, 2010 31 comments

Casa de avocatura a senatorului PSD Dan Sova a introdus pe piata muncii o noutate: ziua de lucru de 25 de ore. SCA “Sova & Asociatii” a castigat in anii 2007-2008, contracte de asistenta juridica cu doua complexe energetice: Rovinari si Turceni, pentru care a incasat 2,52 milioane de lei. Recent, un raport al Curtii de Conturi critica risipa banului public in privinta angajarii de catre institutiile statului a unor case de avocatura, in conditiile sunt deja angajati o multime de juristi.

Vezi documente atasate pdf1, pdf2, pdf3, pdf4, pdf5, pdf6, pdf7, pdf8, tabel sova

SCA “Sova & Asociatii” a  trecut in devizele de lucru ca a efectuat 25 de ore asistenta juridica pentru complexele Rovinari si Turceni, in data  de 15 ianuarie 2008.

Totodata, societatea senatorului PSD a muncit, pe hartie, pentru cele doua companii de stat peste 16.466 de ore, intre aprilie 2007 si noiembrie 2008. Adica zi si noapte, 686 de zile, reprezentnd un an si noua luni. Pentru aceasta munca titanica, casa de avocatura a incasat din banii publici 2,52 milioane de lei.

Initial, cele doua companii de stat au incheiat in 2007 un contract cu avocatii lui Sova pentru a asigura suportul juridic  implementarii “contractelor de finantare si executie a instalatiilor de desulfurare”. Contractul prevedea un pret de 153 de lei pentru fiecare ora efectata. Apoi, pe baza unor acte aditionale, societatile energetice au prelungit timp de aproape doi ani contractele pentru asistenta juridica in procesele pe care Rovinariul si Turceniul l-au avut cu fosti angajati, cu sindicatele, dar si intr-un proces de declarare a insolventei celor doua companii de catre fostul SC ICM SA (Inchiderea si Conservarea Minelor), din cauza unor creante.

Pe hartie: 16.466 ore muncite, zile si nopti

Potrivit datelor furnizate de devizele contractului, 8 avocati, printre care Radu Cernov, Roxana Eftimie, Paula Sandulescu, Iuliana Negoita, Eugen Pop sau Alexandra Sova (sotia senatorului PSD) au adus Casei de avocatura Sova un profit de 2,52 milioane de lei.

Pe hartie, firma senatorului PSD si-a decontat 16.466 de ore, pe parcursul a unui an si sapte luni. Asta insemnand munca incontinuu, fara oprire, zi si noapte, 686 de zile, sau un an si noua luni. Cea mai “prolifica” zi a fost 15 ianuarie 2008: avocatul Radu Cernov si-a decontat 25 de ore de munca – 20 de ore pentru Turceni si cinci ore pentru Rovinari. La inceputul anului 2008, avocatii lui Sova asigurau apararea pentru Turceni si Rovinari in procesul cu SC ICM SA si intocmeau documentatia pentru apararea complexului Rovinari in procesele cu Sindicatul Liber “Minerul”. A doua  zi, acelasi avocat, care nu a dormit deloc cu o zi inainte, muncind continuu, a mai lucrat 12 ore (sapte ore pentru complexul Turceni si cinci pentru Rovinari). De asemenea, cu cinci zile inainte, pe 10 ianuarie, Radu Cernov a muncit pentru cele doua companii nationale, cumulat, 20 de ore, dupa ce pe 9 ianuarie, a adunat 13 ore de munca, zi si noapte.

Si in luna februarie, “premiantul “ casei Sova s-a autodepasit si a muncit fara oprire, pentru Turceni si Rovinari: 19 ore (17 ianuarie), 15 ore (20 ianuarie), 11 ore (26 ianuarie), 10 ore (29 ianuarie) sau 11 ore (30 ianuarie).

Record: 143 de ore, intr-o singura zi

Octombrie 2008 a fost cea mai lunga luna de munca pentru casa de avocatura Sova. Timp de 30 de zile, opt avocati ai lui Sova au adunat, pe hartie, 1.261 de ore, reprezentand asistenta juridica pentru Turceni si Rovinari, adica 52,54 de zile, muncite fara pauza, pentru care au incasat 192.933 lei.

Doar pe data de 7 octombrie, avocatii acestei firme si-au decontat 143 de ore, lucrate incontinuu. Mai mult, in septembrie, avocatii de la “Sova” au strans 1.487 de ore, reprezentand 69 de zile, lucrate non-stop, pentru care au incasat 227.511 lei. Cea mai prolifica zi a fost 1 septembrie, cand au fost acumulate 112 ore, de catre cei 8 avocati.

O alta situatie interesanta se prezinta si pe 13 februarie 2008, cand cinci avocati ( Radu Cernov, Roxana Eftimie, Paula Sandulescu, Iuliana Negoita si Eugen Pop) si-au decontat fiecare cate 16 ore de munca, jumatate pentru Turceni si jumatate pentru Rovinari. De asemenea, pe 19 februarie, Roxana Eftimie si-a trecut in acte ca a muncit 12 ore la Turceni si 8 la Rovinari, iar Iuliana Negoita, 14 ore la Turceni si 8 la Rovinari.

In aceasta perioada, “Sova&Asociatii” au reprezentat in instanta complexul Rovinari, in conflict juridic cu fostii angajati, care au dat in judecata institutia pentru diminuarea unor drepturi banesti. Avocatii lui Sova s-au “razboit” in instanta cu liderul de sindicat Constantin Mitrescu, caruia i se taiase din venituri suma de 2.000 de lei. Rovinariul a fost aparat de “Sova” contra sumei de…20 000 de lei.  In cele din urma, compania de stat a pierdut procesul in fata sindicalistului. A trebuit sa-i plateasca lui Mitrescu 2.000 de lei, iar Sova a incasat 20 000 de lei. Interesant este faptul ca doi avocati, Cezar Ghiuzdan si Giani Carasol, au mai primit de la Turceni suma de 2.240 de lei pentru ca au studiat dosarul sindicalistului Mitrescu.

Potrivit presei locale, in iulie 2008, DNA Targu Jiu a inceput cercetarile in cazul contractului incheiat de casa de avocatura Sova cu cele doua complexe energetice. In acest context, procurorii DNA au trimis o solicitare conducerii Rovinariului ci Turceniului pentru a prezenta toata documentatia privind contractele de asistenta juridica cu casa Sova. Si mai interesant este faptul ca Rovinariul si Turceniul au angajat un avocat al lui Sova sa formuleze raspunsul pentru DNA si evident acesta a fost: DNA nu a are dreptul legal sa ceara aceasta documentatie. Pentru raspunsul dat, avocatul lui Sova, Roxana Enescu si-a decontat 6 ore, reprezentand 918 lei.

Curtea de Conturi crititaca angajarea de catre stat a unor firme de avocatura

Un raport al Curtii de Conturi trimis recent in Senat atragea atentia asupra cheltuierii unor sume mari de bani de catre institutii ale statului cu angajarea unor mari case de avocatura pentru a le reprezenta in instanta. Raportul sustine ca desi dispune de 7.000 de juristi, statul a cheltuit in ultimii doi ani 317 milioane de lei pentru servicii externe de avocatura. Portalul antocoruptie a scris zilele trecuta ca SCA Sova&Asociatii a castigat anul acesta trei contracte cu AVAS in valoare de 20.000 de lei.

Senatorul Dan Sova a renuntat la avocatura pe timpul mandatului de senator

Casa de avocatura Sova a apartinut senatorului PSD Dan Sova, care, dupa ce a devenit parlamentar s-a suspendat din avocatura. Firma a fost preluata de apropiati ai senatorului si, potrivit unor surse, de afaceri se ocupa chiar mama sa, Ana Diculescu Sova. In momentul incheierii contractelor cu Rovonariu si Turceniul, Dan Sova s-a asociat cu Victor Ponta, actualul presedinte al PSD, care a fost pentru petru doi ani ani senior partner.

Facebook Comments Box

31 Comments so far

Jump into a conversation
 1. FIECARE CU CATE O GUSA
  #1 FIECARE CU CATE O GUSA 6 January, 2011, 14:42

  Iata ca se adevereste faptul ca fiecare fura, fura, fura, mai ales cand ajunge la banul public, frumos sclipitor si repede alunecator in buzunarele goale si lungi… Ca e PSD, ca e PNL sau PDL, nu are importanta, important este sa fie! Si cine era administrator in Turceni si Rovinari ? MICUL TITULESCU! Ha, doar nu era sa ramana fara coledji Cat a incasat micul Ponta, salvatorul natiunii de la cele doua furnale? Si parca si-a facut si asociere cu Sova & Asociatii… Hai la mai mare, vin altii!

  Reply this comment
 2. Jackelyn Comar
  #2 Jackelyn Comar 15 April, 2011, 06:26

  mammoth daybook you’ve land

  Reply this comment
 3. Antoine Hatter
  #3 Antoine Hatter 16 April, 2011, 20:18

  I love this article. Thanks. I have a blog where I could link this article to. I’m looking for sites where muscle building tips are being discussed. I think its very helpful to people starting out. I remember what its like when I was new at this. I scour the web for articles. Now I go to places where I could find everything under one place. Thanks for this article.

  Reply this comment
 4. H&M Clothing
  #4 H&M Clothing 16 April, 2011, 22:14

  Man thats crazy that you did that can you believe it only takes that long to promote the gospel.

  Reply this comment
 5. actualites
  #5 actualites 17 April, 2011, 00:17

  I realized your blog post resource site on the search engines combined with determine several any early on articles. Continue to keep the nice do the job. Freezing excess increase protein intake Rss to be able to this Windows live messenger Report Readers. Interested in toward digesting extra from your business subsequently!…

  Reply this comment
 6. news
  #6 news 17 April, 2011, 00:17

  This website rocks !. I personally usually encountered interesting things & numerous here. Appreciate which often personal information.

  Reply this comment
 7. Tax Attorney
  #7 Tax Attorney 17 April, 2011, 00:26

  I have read some just right stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I wonder how so much attempt you set to make the sort of magnificent informative web site.

  Reply this comment
 8. guidesman flashlight
  #8 guidesman flashlight 17 April, 2011, 02:03

  Maybe you are consequently nice! As i please do not guess You will find view anything at all much like the previously. And so superb towards acquire another person with the help of a number of basic feelings along this specific field. realy say thanks to someone for starting up this particular way up. this specific website is actually things this will be vital found on the particular search engines, somebody by way of some little bit of individuality. invaluable project to find delivering a little something new for you to the particular online!

  Reply this comment
 9. Butik Online Murah
  #9 Butik Online Murah 17 April, 2011, 02:48

  Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too great. I actually like what you’ve acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I can not wait to read much more from you. This is actually a wonderful website.

  Reply this comment
 10. Registered Respiratory Therapist
  #10 Registered Respiratory Therapist 17 April, 2011, 02:59

  I tried to post a comment previously, yet it hasn’t shown up. I think your spam filter might be broken?

  Reply this comment
 11. Income Tax Relief
  #11 Income Tax Relief 17 April, 2011, 03:23

  I’m now not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or working out more. Thank you for magnificent info I was in search of this information for my mission.

  Reply this comment
 12. ways to grow taller
  #12 ways to grow taller 17 April, 2011, 04:10

  Hello, Good morning cos i do like this blog, i would enjoy if you would like to me blog a blog review on your incredible wordpress blog on my small Apple iPod Blog would you grant me permission to? Thanks, ways to grow taller

  Reply this comment
 13. news
  #13 news 17 April, 2011, 04:38

  Hiya! All your content rocks which is a real superb know!…

  Reply this comment
 14. Philips Sonicare Flexcare
  #14 Philips Sonicare Flexcare 17 April, 2011, 05:28

  Dude, please tell me in which youre planning to publish a much more.

  Reply this comment
 15. Penisvergrößerung
  #15 Penisvergrößerung 17 April, 2011, 07:35

  I’ve added Your blog to be able to my favourites features and functions and looking forward to next articles.

  Reply this comment
 16. Gricelda
  #16 Gricelda 17 April, 2011, 08:44

  My partner and i still can’t quite believe that I could become one of those studying the important recommendations found on your web site. My family and I are truly thankful on your generosity and for offering me the advantage pursue my own chosen profession path. Thanks for the important information I managed to get from your blog.

  Reply this comment
 17. escorts london
  #17 escorts london 17 April, 2011, 10:02

  Thank you for the good writeup. It in fact was once a amusement account it. Look complicated to far delivered agreeable from you! By the way, how can we communicate?

  Reply this comment
 18. colon cleanse reviews
  #18 colon cleanse reviews 17 April, 2011, 10:57

  Actually like your web sites particulars! Undoubtedly an exquisite supply of information that’s extremely helpful. Keep on to carry publishing and that i’m gonna proceed studying by the use of! Cheers.

  Reply this comment
 19. Buy Replica Watches
  #19 Buy Replica Watches 17 April, 2011, 11:46

  Replica Rolex : Oyster Datejust 18k & SS – Jubilee Datejust 18k & SS Air King SS Daytona New Replica Rolex Watches For July – Oyster Datejust 18k & SS

  Reply this comment
 20. elevator shoes
  #20 elevator shoes 17 April, 2011, 12:30

  This was really a fascinating matter, I am very fortunate to be able to come to your blog and I’ll bookmark this page in order that I might come back another time.

  Reply this comment
 21. jezyk angielski
  #21 jezyk angielski 17 April, 2011, 13:02

  What an amazing story. I am really impressed. Keep doing good job man

  Reply this comment
 22. Jean Westbrooks
  #22 Jean Westbrooks 17 April, 2011, 13:05

  It’s excellent page, I was looking for something like this

  Reply this comment
 23. Igrice
  #23 Igrice 17 April, 2011, 13:31

  Greet work there. your blog rss feed.

  Reply this comment
 24. psychic webmasters
  #24 psychic webmasters 17 April, 2011, 13:46

  I believe that is an enchanting point, it made me think a bit. Thank you for sparking my pondering cap. On occasion I get so much in a rut that I just really feel like a record.

  Reply this comment
 25. loan companies
  #25 loan companies 17 April, 2011, 14:05

  A Personal Payday advance is a service built to help consumers when they are in a time of financial hardship. Very often people need and take note help financially when they are caught with unexpected payments between paydays.

  Reply this comment
 26. Łomża
  #26 Łomża 17 April, 2011, 16:04

  It’s super webpage, I was looking for something like this

  Reply this comment
 27. Dimmer
  #27 Dimmer 17 April, 2011, 16:46

  This is absolutely gold. I was not expecting that I’d get so much out of reading your write up! You’ve just got yourself a returning visitor 🙂

  Reply this comment
 28. Panasonic EW 1031
  #28 Panasonic EW 1031 17 April, 2011, 20:52

  I would like in order to thank you for the particular efforts you get in producing this article.

  Reply this comment
 29. Information Assurance Salary
  #29 Information Assurance Salary 17 April, 2011, 21:32

  I observed your material has a copyright. How could I go about gaining authorization to use it?

  Reply this comment
 30. bariatric surgery
  #30 bariatric surgery 17 April, 2011, 21:43

  I wished to thank you for this nice read!! I definitely enjoying every little little bit of it I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you submit

  Reply this comment
 31. Denilson
  #31 Denilson 22 July, 2012, 04:21

  Oct30pitzi ooo, dar iată că a eenviat Lazăr ) cristina, iubtia, pana nu-ti scoti nisipu din pizda nu putem sa purtam aceasta aceasta discutie, mai ales pe blog, unde TOATA LUMEA ARE LES COAIEONS(scuza-mi germana).ti-am dat spam atunci pentru ca imi iesise o eczema in zona intima de la cat mi-am bagat pula in gura ta.cand ai sa intelegi,pisi,ca blogu asta e ca sa ne batem joc in mod oficial, nu sa demonstram ceva( nu pentru ca aspiram la catavencu sau la pitici gratis),atunci ai sa taci.pana atunci,lupta-te voioasa cu niste copii de pe net, in loc sa ai grija de plod acasa (ca sigur ai,si poate ca unu’ superb,ca de-aia te-ai agravat, si in loc sa ai grija de minunea pe care ai produs-o te certi cu noi pe net,de parca ai demonstra cuiva ceva.este ca le-ai povestit si prietenilor de impertinenta noastra,mai ales a mea?realizezi cata importanta ne dai,fara sa te obligam noi? intelegi acum,cristina,draga?)

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.