Japonezii sunt dezgustati de strainii panicati, care au fugit dupa cutremur

Japonezii sunt dezgustati de strainii panicati, care au fugit dupa cutremur

by April 22, 2011 1 comment

Pe masura ce Japonia continua sa se confrunte cu o situatie de urgenta nucleara, locuitorii sai resimt un dispret special pentru ‘flyjins’, strainii care au trait in tara lor si au fugit imediat dupa cutremurul si tsunami-ul de la 11 martie, scrie Daily Telegraph. Bancherii straini au fost primii care s-au ingramadit pe aeroporturi. Companiile japoneze nu ii vor mai primi la fel de usor inapoi.

Hong Kong-ul a emis circa 300 de vize pe termen lung pentru bancherii si comerciantii care au parasit Tokyo, insa au dorit in continuare sa lucreze in Asia.
‘Circa 80% din vize au fost oferite salariatilor din institutiile financiare internationale, care castiga cel putin 100.000 de dolari HK (7.775 de lire) pe luna’, a declarat Kwok-ki Chan, directorul departamentului pentru imigratie din Hong Kong.
In plus, aproape toti rezidentii chinezi si coreeni din Japonia au parasit in prezent aceasta tara, in pofida sfaturilor de a nu face acest lucru, date de guvernele din tarile lor de origine.
‘Fuga’ lor i-a dezamagit insa pe locuitorii Japoniei. ‘Nu este bine ca au plecat toti atat de brusc’, declara Mutsuko Izawa, o femeie din orasul Ujie, situat la 85 de mile de centrala Fukushima Dai-ichi, locul dezastrului nuclear din Japonia. ‘Desigur, acest lucru inseamna ca, pe viitor, atunci cand o companie are de ales intre a angaja un japonez si un strain nu va angaja un strain, deoarece se va teme ca acesta nu va ramane’, adauga femeia.
‘Cred ca aceasta situatie a consolidat impresia printre japonezi ca o multime de straini privesc Japonia doar ca pe un loc de munca pentru cativa ani, unde castiga o gramada de bani si din care pleaca apoi’, a explicat Mutsuko Izawa. ‘Ei nu sunt cu adevarat interesati de societatea sau de tara noastra. Aceasta nu este casa lor adevarata. Aceste dezastre au demonstrat doar cat de adevarat este acest lucru’, marturiseste ea.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.