Osama bin Laden a fost ucis de un comando.Trupul va fi aruncat in mare

Osama bin Laden a fost ucis de un comando.Trupul va fi aruncat in mare

by May 2, 2011 1 comment

Presedintele american Barack Obama a anuntat luni dimineata ca liderul retelei teroriste al- Qaeda, Osama bin Laden, a fost ucis in Pakistan. Un comando american si pakistanez ar fi condus operatiunea de ucidere, bin Laden fiind impuscat in cap. Statele Unite efectueaza teste ADN si a folosit tehnici de recunoastere faciala pentru a-l identifica pe liderul Al-Qaida.
Operatiunea de lichidare a durat circa 40 de minute si a fost urmarita in timp real de directorul CIA, Leon Panetta, si de alti oficiali ai serviciilor de informatii intr-o sala de conferinte de la sediul CIA din Langley, Virginia

CNN: Cadavrul lui Osama bin Laden a fost aruncat in mare. Cotidianul The Guardian relatase ca trupul acestuia urmeaza sa fie ingropat in mare, pentru a se evita transformarea mormantului acestuia in loc de pelerinaj, asa cum s-a intamplat in cazul lui Sadam Hussein.
Statele Unite au cerut luni cetatenilor lor aflati in strainatate sa manifeste prudenta pentru ca sunt posibile actiuni “violente anti-americane”, dupa anuntarea mortii lui Osama bin Laden.

Moartea in apropiere de Islamabad a sefului Al-Qaida, Osama ben Laden, aminteste ca ‘teroristi apartinand diferitelor organizatii gasesc un sanctuar in Pakistan’, a estimat luni ministrul indian de interne, Palaniappan Chidambaram, potrivit AFP.
Pakistanul a luat nota ‘cu mare ingrijorare’ de partea comunicatului in care presedintele Obama declara ca operatiunea in care a fost ucis Osama ben Laden a avut loc la Abbotabad, ‘mult in interiorul Pakistanului’, a declarat intr-un comunicat Palaniappan Chidambaram.
Intr-un comunicat separat, ministrul indian al afacerilor externe, Somanahalli Mallaiah Krishna, a subliniat ca moartea lui Osama ben Laden constituie ‘o etapa victorioasa in razboiul mondial impotriva fortelor terorismului’.
‘Lumea nu trebuie sa-si reduca eforturile unite pentru a infrange terorismul si a elimina refugiile si sanctuarele care le-au fost furnizate teroristilor chiar in vecinatatea noastra. Lupta trebuie sa continue cu aceeasi forta’, a mai estimat seful diplomatiei indiene.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. IOAN OLTEANU DEDOLJ
    #1 IOAN OLTEANU DEDOLJ 4 May, 2011, 22:53

    MOARTEA TERORISTULUI BIN LADEN ESTE PRAF ARUNCAT IN OCHII UMANITATII.IN CURAND AMERICANII PREGATESC MAREA CONFLGRATIE MONDIALA LA SFARSITUL ANULUI 2011,LA SFARSITUL LUNII NOIEMBRIE-INCEPUTUL LUI DECEMBRIE.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.