Traian Basescu vrea o noua organizare administrativa a tarii

Traian Basescu vrea o noua organizare administrativa a tarii

by May 19, 2011 0 comments

Presedintele Traian Basescu sustine o reorganizare administrativa a Romaniei care sa duca la stimularea investitiilor si a dezvoltarii tarii. “As remarca faptul ca avem nevoie si de o alta abordare in ceea ce priveste chiar functionarea noastra, functionarea statului. Acest lucru nu este in program, dar va fi una dintre prioritatile mele in discutiile cu partidele politice. Si eu sper ca pana in 2012 sa adoptam o solutie. Este vorba despre reorganizarea administrativa a tarii”, a spus seful statului, citat de Agerpres.

El a argumentat ca “tara, asa cum este organizata, nu poate stimula dezvoltarea”: “Avem decizii pe suprafete mult prea mici – ma refer la judete – si avem decizii extrem de greu de negociat. (…) Deci va trebui sa reorganizam administrativ tara pentru a permite investitiilor sa se deruleze”. Presedintele a explicat ca din acest punct de vedere populatia este reticenta, dar ca vor trebui explicate avantajele.

Cateva din declaratiile lui Basescu:
• Avem decizii extrem de greu de negociat. Un judet vrea drum de la sud la nord, iar vecinii de judet vor drumuri de la vest la est
• Aceasta organizare de acum sigur ca e foarte sustinuta de populatie
• E greu sa mergi intr-un judet si sa le spui sa ramana municipiul X, dar nu va mai fi capitala de judet
• Populatia e reticenta si va trebui sa ii explicam avantajele reorganizarii administrative
• Bucurestiul are prea multe partide in Consilii. Ca sa scoti o hotarare de consiliu, stiti cate compromisuri trebuie sa faci? Cate terenuri trebuie sa dai? Cate contracte sa dai unor firme? Bucurestenii nu stiu cate lucruri stau in spatele functionarii acestor consilii
• Nu neg dreptul oamenilor politici de a avea proiecte, de a le sustine si de a incerca sa obtina finantare. Pentru a diminua insa impactul dirijarii politice a resurselor, e nevoie de reorganizarea administrativa.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.