Primarul Brasovului, Gheorghe Scripcaru, cercetat de DNA pentru mita

Primarul Brasovului, Gheorghe Scripcaru, cercetat de DNA pentru mita

by November 18, 2011 0 comments

Gheorghe Scripcaru, primarul Brasovului si seful PDL Brasov, precum si prefectul Brasovului Ion Gontea sint cercetati preliminar de DNA, pentru complicitate la luarea de mita si abuz in serviciu. In rechizitoriul prin care a fost trimis in judecata, pe 4 noiembrie, fostul sef al OPC Brasov, Ionel Spataru, se arata ca procurorii DNA au disjuns cauza si urmeaza sa desfasoare cercetari fata de primarul Brasovului, Gheorghe Scripcaru, si fata de prefectul Brasovului, Ion Gontea, pentru complicitate la luare de mita si abuz in serviciu.

De altfel, cei doi au fost audiati la sediul DNA din Capitala, pe data de 26 octombrie, in calitate de martori in dosarul fostului sef al OPC Brasov, Ionel Spataru.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata, pe 4 noiembrie, pe fostul comisar-sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Ionel Spataru, sub acuzatia de luare de mita, dupa ce ar fi cerut 300.000 de lei pentru a revoca decizia de inchidere a unei firme pentru cinci luni.

In acelasi dosar va fi judecat si Alexandru Musat, pentru complicitate la luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca, in perioada iulie – octombrie 2011, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Ionel Spataru a pretins de la administratorul unei societati comerciale 300.000 de lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, in mai multe transe, suma totala de 70.000 de euro.

Banii au fost ceruti pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, Spataru sa revoce o decizie prin care a fost inchisa activitatea unui agent economic pe o perioada de cinci luni. La rindul sau, Alexandru Musat este acuzat ca l-ar fi ajutat pe Spataru sa primeasca 60.000 de euro.

Pe data de 12 octombrie 2011, Spataru a primit de la denuntator suma totala de 60.000 de euro, in doua transe, fiind prins in flagrant de procurori. Fostul sef al OPC Brasov a fost arestat preventiv, prin decizia Tribunalului Bucuresti

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<