Scandal in sanul puterii. Premierul MRU a parasit sedinta de Guvern, acuzand presiuni politice

Scandal in sanul puterii. Premierul MRU a parasit sedinta de Guvern, acuzand presiuni politice

by March 26, 2012 0 comments

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a parasit sedinta de luni a coalitiei dupa ce liderii PDL i-au cerut sa aloce bani pentru colegiile in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere. Seful guvernului a declarat ca nu accepta presiunile politice in ceea ce priveste banii. Liderii PDL i-au cerut premierului Ungureanu, in sedinta de luni a coalitiei, sa aloce bani pentru anumite circumscriptii electorale, prin hotarari de guvern pentru sume mici. Prim-ministrul le-a spus ca nu se poate iar liderii de partid au replicat ca in guvernul Boc s-au gasit solutii. In urma cerintei inaintate de liderii PDL, premierul a parasit sedinta spunand ca nu accepta presiuni politice in ceea ce priveste banii.

Surse politice au declarat pentru Mediafax ca liderii partidelor de la putere au conditionat prezenta la vot Parlament pentru sustinerea initiativelor legislative ale Guvernului de alocarea de fonduri bugetare catre anumite circumscriptii electorale. Seful Guvernului le-a cerut sa iasa din sala si ministrilor Justitiei, Catalin Predoiu, si Finantelor, Bogdan Dragoi, prezenti la discutii. Potrivit surselor citate de agentia de presa, lista cu solicitari cuprinde in special alocari pentru localitatile aflate in circumscriptiile electorale in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere.

Ungureanu: Partidele propun, dar eu decid

“Sunt toate scenariile posibile pe masa Guvernului, dar am doua principii de la care nu ma abat: prudenta si responsabilitatea. E un deficit de cash de care trebuie sa ne tinem. Pot să fac altceva. Reducerea cheltuielilor bugetare la ministerele care administrează felii mari din banul public: Ministerul Dezvoltării, Ministerul Transporturilor. Ca premier, hotărârile sunt ale mele. Responsabilitatea pentru cum e condusă ţara e a MEA. Partidele pot propune, sugera, dar la final e semnătura mea. Nu partidele îşi asumă responsabilitatea, ci EU”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, laTVR.

 
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.