SRI a cerut expulzarea din tara a 8 persoane, banuite ca fac parte din Hamas

SRI a cerut expulzarea din tara a 8 persoane, banuite ca fac parte din Hamas

by August 24, 2012 0 comments

Serviciul Roman de Informaţii a cerut Parchetului Curtii de Apel Bucureşti declararea ca indezirabile a opt persoane din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani. Serviciul Roman de Informatii a cerut declararea ca indezirabile a opt persoane care provin din Orientul Mijlociu, acestea fiind banuite ca fac parte din organizatia teroristă Hamas, informeaza Realitatea TV. “Intentia acestora era de a constitui o structură de sprijin pentru o activitate de migratie integrala”, a declarat la Realitatea TV Sorin Sava, purtator de cuvant SRI. Operatiunea SRI de identificare a celor opt persoane s-a desfasurat intre lunile aprilie si august, a mai spus Sorin Sava.

La data de 22 august, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, conform dispoziţiilor din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, a sesizat Curtea de Apel Bucureşti “pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a unui grup de opt persoane provenind din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, pentru motive de securitate naţională”.

“În cauză au rezultat indicii privind desfăşurarea de către aceste persoane de acţiuni subversive în favoarea unor grupuri considerate teroriste de către organismele internaţionale”, a precizat sursa citată.
Astfel, în perioada aprilie – august 2012, cele opt persoane au urmărit verificarea posibilităţilor de constituire în România a unei eventuale structuri de sprijin pentru activităţi de migrare ilegală ce puteau fi accesate de membrii unor organizaţii teroriste active la nivel internaţional.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.