Congresul PPE aduce in Romania 16 sefi de stat, de guverne si ai UE: Angela Merkel, Herman Van Rompuy, Jose Manuel Barosso

Congresul PPE aduce in Romania 16 sefi de stat, de guverne si ai UE: Angela Merkel, Herman Van Rompuy, Jose Manuel Barosso

by September 11, 2012 0 comments

Partidul Popular European organizeaza la Bucuresti, in 17-18 octombrie, cel de-al 21-lea Congres al formatiunii, gazduit de Traian Basescu, PDL si UDMR. In invitatia trimisa presei, PPE informeaza ca sunt asteptati peste 1.200 de participanti din 40 de tari, fiind invitati inclusiv 16 sefi de stat si de guvern: Traian Basescu, Angela Merkel, Mariano Rajoy,  Jean-Claude Juncker (Luxemburg), Donald Tusk (Polonia), Fredrik Reinfeldt (Suedia, Jyrki Katainen (Finlanda), Viktor Orban (Ungaria), Enda Kenny (Irlanda), Valdis Dombrovskis (Letonia), Boyko Borisov (Bulgaria), Lawrence Gonzi (Malta), Andrius Kubillius (Lituania), Pedro Passos Coelho (Portugalia), Janez Jansa (Slovenia) si Antonis Samaras (Grecia).
Alaturi de acestia sunt invitati si presedintii Comisiei Europene si al Consiliului European, Jose Manuel Barroso si Herman Van Rompuy, precum si lideri de partid, membri ai CE, membri ai Parlamentului Eurpean, ai parlamentelor nationale, delegati ai partidelor membre PPE si asociatii, dar si vizitatori internationali.

Presedintele PPE Wilfred Martens a declarat saptamana trecuta la Bruxelles ca cel de-al 21-lea Congres al formatiunii, care va avea loc la Bucuresti, in octombrie, va fi gazduit de presedintele Traian Basescu si de PDL si UDMR. Adunarea Politica a Partidului Popular European s-a reunit luni la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru finalizarea pregatirilor pentru cel de-al 21-lea Congres al formatiunii, care va avea loc la Bucuresti, informeaza Mediafax.

La evenimentul de la Bruxelles au participat reprezentanti a 73 de partide, din 40 de tari. “PPE asteapta cu nerabdare sa-si organizeze cel de-al 21-lea Congres luna viitoare in Bucuresti. Gazduit de presedintele Basescu si de PDL si UDMR, partide membre PPE, Congresul PPE va aduce in prim-plan eforturile noastre neobosite legate de abordarea provocarilor cu care se confrunta cetatenii europeni, in perspectiva crizei economice”, a spus presedintele PPE, Wilfried Martens.

Presedintele PPE a salutat, de asemenea, decizia privind mutarea Congresului PES de la Bucuresti la Bruxelles.

“Mai mult, salut decizia conducerii PES de a anula Congresul care urma sa se desfasoare la Bucuresti si sa il mute la Bruxelles. Decizia PES arata clar ca premierii si liderii socialisti de partide au pus valorile europene deasupra consideratiilor partizane”, a adaugat presedintele PPE.

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, referitor la organizarea Congresului PPE la Bucuresti, ca PDL se afla “intr-o situatie foarte fericita”, prin solidaritatea popularilor europeni, in timp ce PSD a fost refuzat drept gazda a Congresului Partidului Socialist European.

“Suntem in situatia fericita in care solidaritatea cu popularii europeni ne plaseaza pe noi, cei de la PDL, intr-o situatie foarte buna, spre deosebire de PSD care s-a vazut refuzat chiar zilele trecute ca gazda a anuntatului Congres al Partidului Socialist European”, a spus Preda, dupa sedinta BPN al PDL.

El a mentionat ca membrii BPN al PDL au discutat despre pregatirea Congresului PPE care se va desfasura la Bucuresti in 17-18 octombrie si la care sunt invitate sa participe 73 de partide din 40 de tari.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.