Intreaga conducere a TVR revocata din functie, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale

Intreaga conducere a TVR revocata din functie, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale

by September 27, 2012 0 comments

Judecătorii au admis contestaţia PDL şi au constatat că a fost neconstituţională desemnarea în Consiliul de Administraţie a celor 8 membri susţinuţi de partidele parlamentare. Este vorba despre membrii propuşi de PSD, PNL, UDMR şi UNPR, inclusiv actualul preşedinte al insituţiei, Claudiu Săftoiu. Chiar dacă decizia Curţii dispune pentru viitor, există incertitudini legate de planul de restructurare. PDL nu a primit niciun post în Consiliul de Administraţie votat de Parlament la finele lunii iunie, în condiţiile în care algoritmul parlamentar i-ar fi dat dreptul la cel puţin 2 şi la cel mult 3 membri în conducerea TVR.

Acum, după ce a primit satisfacţie la Curte, PDL cere USL să iniţieze de urgenţă refacerea Consiliului de Administraţie. Asta înseamnă un nou vot pentru cele 13 mandate cu durata de 4 ani din conducerea TVR, mandate între care, de astă dată, ar trebui să se regăsească şi candidaţii democrat liberalilor.

Sorin Burtea, membru în actualul Consiliu de Administraţie al TVR crede că decizia Curţii invalidează nu doar CA-ul ci şi retstructurarea a 1000 de salariaţi din TVR. (carton Burtea:) “În contextul de acum, hotărârile actualui Consiliu de Administraţie sunt invalide. Ar trebui să se revoce această hotărâre de concediere colectivă. Chiar dacă procedura a început, ea poate fi oprită instantaneu” spune el.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.