Victor Ponta: USL ii cere lui Traian Basescu sa sustina la Bruxelles punctul de vedere al Guvernului. Antonescu vrea convocarea Parlamentului

Victor Ponta: USL ii cere lui Traian Basescu sa sustina la Bruxelles punctul de vedere al Guvernului. Antonescu vrea convocarea Parlamentului

by November 19, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta, copresedinte USL, a declarat luni ca Uniunea Social Liberala, in calitate de majoritate parlamentara, solicita presedintelui Traian Basescu si celorlalti reprezentanti ai Romaniei ca in cadrul reuniunilor la care participa sa sustina in totalitate pozitia exprimata de Comisia Europeana si Parlamentul European referitor la alocarile pentru politica de coeziune si politica agricola comuna. Copresedintele USL Crin Antonescu a precizat ca examineaza posibilitatea de a face organiza o sedinta a camerelor reunite ale Parlamentului in cares a se discute subiectul pozitiei Romaniei la Consiliul European.
“Propunerile formulate de CE si PE indeplinesc obiectivele fundamentale ale Romaniei in perioada 2014-2020 referitor la politica de coeziune si politica agricola comuna. USL, ca majoritate de guvernare in acest moment in parlamentul Romaniei si foarte posibil ca viitoare coalitie castigatoare a alegerilor din 9 decembrie, solicta presedintelui Romaniei si celorlalti repreentanti – mie ca prim-ministru, ministrilor -,  ca in cadrul reuniunilor la care participa sa mearga in totalitate pe aceasta pozitie exprimata de CE si PE”, a declarat Ponta, la sediul USL.

Potrivit premierului,  USL a adoptat o rezolutie in care “considera ca alaturi de celelalte fundamente care tin de drepturile si libertatile fundamentale, de statul de drept, UE reprezinta si are ca fundament o politica de dezvoltare comuna, politica care implica atat coeziunea si fondurile structurale cat si sprijinul pentru agricultura europeana. UE se basseaza pe aceste fundament si USL considera ca Romania trebuie sa sprijine si sa beneficieze in mod implicit de politicile repferitoare la coeziune si sprijin al agriculturii .”

“Aceasta este rezolutia adoptata de conducerea si aceasta rezolutie va constitui atat pentru guvern, guvernul repezentant al USL, cat si pentru Parlamentul Romaniei in care USL detine majoritatea, si foarte posibil o va detine si in urmatoare legislatura, pozitie clara fundamentala si de la care nimeni nu poate sa se abata in reprezentarea Romaniei”, a adaugat Ponta.

Presedintele PNl Crin Antonescu a amintit ca marti se reuneste Camera Deputatilor pentru a discuta cazul Trasculescu, adaugand ca luni se reuneste Biroul Permanent al Senatului in care se vor discuta mai multe subiecte. In acest context, Antonescu a precizat ca, in opinia sa, “acest subict major al pozitiei Romaniei la Consiliul European poate sa faca continutul si unei dezbateri parlamentare. Examinam posibilitatea de a face o sedinta, poate chiar maine, a camerelor reunite pe acest subiect. O sa propun asta colegilor mei, vom vedea care va fi decizia.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.