Crin Antonescu catre Calin Popescu Tariceanu: Cei care au ajuns marionete a lui Basescu, sa decida daca mai stau in PNL

Crin Antonescu catre Calin Popescu Tariceanu: Cei care au ajuns marionete a lui Basescu, sa decida daca mai stau in PNL

by January 27, 2013 0 comments

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat sambata ca tema candidatului USL la alegerile prezidentiale este una deja transata in partidele din alianta si ca declaratiile liberalului Calin Popescu Tariceanu sunt “intristatoare” si afecteaza atat pozitia partidului cat si cea a USL. Antonescu a afirmat ca “nu putem sa acceptam insa ca unul sau altul dintre noi sa calce in picioare, sa iroseasca buna parte din munca a zeci de mii de liberali”, adaugand ca cei care “au ajuns marionete ale propagandei lui Traian Basescu trebuie sa decida daca mai doresc sa continue sa faca parte, sa reprezinte si sa serveasca PNL.” Liderul liberal a precizat ca o decizie administrativa in aceasta privinta nu va fi luata decat in caz de forta majora, sustinad ca el nu impartaseste ideea exluderii lui Tariceanu din PNL.

Declaratii Crin Antonescu:

 • PNL are teme foarte grele, este implicat, este actor, este responsabil in ele, nu le comenteaza. Temele sunt azi, nu peste 7 ani: e vorba de buget, de actul guvernamental, e vorba de modificarile legislatiei.
 • Alta tema majora in care PNL este direct interesat sa se implice este revizuirea Constitutiei.
 • Tema candidatului la alegerile prezidentiale din partea USL nu este o tema de actualitate precum nici tema alegerilor prezidentiale.
 • Este o candidatura recunoscuta de partenerii politici, de care opinia publica a luat act.
 • Avem niste alegeri care s-au desfasurat recent si in care am obtinut cel mai mare scor procentual dintre toti alesii din Senatul Romaniei.
 • In PNL aceasta chestiune a fost transata, in partidele aliate USL a fost transata, in USL a fost transata.
 • Am cerut un congres pentru a putea fi discutate toate problemele partidului in acest for suprem, orice problema, inclusiv aceasta, daca cineva vrea sa o discute.
 • Mi se pare intristator faptul ca cineva care, din motive pe care nu vreau sa le comentez, nu candideaza la congres, care nu a candidat la ministri, care nu a candidat la conducerea unui grup parlamentar, cineva care nu foloseste circuitele competitionale ale partidului, care nu foloseste discutiile deschise si permanente din forurile partidului in care este membru pentru a putea propune, pentru a candida, pentru a putea critica, face declaratii de natura evident sa afecteze pozitia PNL, imaginea PNL si imaginea USL.
 • Dupa succesul extraordinar pe care aceasta constructie politica l-a avut la alegerile locale si parlamentare, avem o regrupare disperata a adversarilor nostri politict reali in incercarea post-alegeri de a dezbina USL si de a inocula electoratului, atat cat poate convinge aceasta propaganda, ideea ca USL nu va rezista, ca partidele din USL vor ajunge la conflicte fundamentale, ca partenerii din USL nu isi vor tine cuvantul, ideea ca USL nu are un candidat la alegerile prezidentiale.
 • Nu se poate, la experienta politica a dlului Tariceanu, nu se poate sa nu intelegi ca este jenant sa vii sa spui in repetate randuri ceea ce spun si ceea ce vor sa auda adversarii politici ai acestui partid.
 • Avem un congres peste 3 saptamani, care se va desfasura in maxima transparenta, in care orice se poate propune si in care orice se poate decide. Am constiinta perfect impacata chiar daca ar trebui sa plec de la conducerea PNL.
 • Nu am niciun fel de problema in ceea ce priveste PNL, sa facem si alegeri primare, sau ce doreste dl Tariceanu.
 • Putem sa facem orice. Nu putem sa acceptam insa ca unul sau altul dintre noi sa calce in picioare, sa iroseasca buna parte din munca a zeci de mii de liberali, munca unor oameni care au construit cu multa dificultate actualul statut si actuala statura a PNL in administratia locala, in Parlamentul Romaniei, in Guvern, in constiinta publica, propunandu-ne un singur lucru, sa nu avem nimic, sa desfiintam tot ceea ce avem, sa facem alegeri primare intr-un an si jumatate. Dar de ce nu le facem acum? Dar de ce nu ne spune clar cineva: sunt mai bun decat Antonescu, cred ca iau mai multe voturi, ignor sondaje, ignor voturi pe care le iau, facem acum alegeri?
 • Au existat si reactii mai dure ale unor colegi. Eu nu am facut decat sa incerc sa limitez un val de comunicare publica si de contrareactii la asa ceva. Nu am avut niciodata sentimentul ca exista ceva ce nu putem propune, ce nu putem discuta sau ce nu putem decide in PNL. Am insa convingerea ca nu ne putem bate joc de munca a mii si mii de colegi, ca nu ne putem bate joc de numele acestui partid si ca aceia dintre noi care au ajuns marionete ale propagandei lui Traian Basescu trebuie sa decida daca mai doresc sa continue sa faca parte, sa reprezinta si sa serveasca PNL. Decizia este a lor. Decizia nu poate fi decat in caz de forta majora una administrativa.
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<