Replica lui Crin Antonescu: Nimeni din PNL nu i-a criticat pe cei din PSD pentru atitudinea cooperanta fata de Traian Basescu

Replica lui Crin Antonescu: Nimeni din PNL nu i-a criticat pe cei din PSD pentru atitudinea cooperanta fata de Traian Basescu

by March 11, 2013 0 comments

Presedintele PNL Crin Antonescu s-a aratat enervat de declaratiile de duminica seara ale vicepremierului Liviu Dragnea, care ii acuza pe liberali ca prin racolarile unor lideri ai PDL, aduc atingere unitatii USL. În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, într-un interviu pentru gândul, că unitatea USL nu are de suferit prin venirea unor membri de la PDL la PNL şi că nimeni din PNL nu i-a criticat pe cei de la PSD pentru atitudinea cooperantă pe care o au faţă de preşedintele Traian Băsescu.

“Nu avem de-a face cu un asemenea fenomen şi nu îmi aduc aminte ca cineva din PNL să fi intrat la idei atunci când o sumă de alţi oameni din PD cu funcţii importante şi ei s-au înscris în decursul vremii la PSD. Repet, ceea ce este important este că nu văd de ce se vorbeşte despre un asemenea fenomen, de ce se foloseşte pluralul şi nu văd cu ce USL este pusă în pericol”, a reacţionat Crin Antonescu, după ce secretarul general al PSD, Liviu Dragnea s-a arătat îngrijorat de ultimele veniri în tabăra liberală.

Liderul PNL le-a transmis celor de la PSD că nu au de ce să se îngrijoreze în această privinţă, iar dacă apar interpretări greşite printre social-democraţi ar trebui să le corecteze.

“Exact aşa cum eu, împreună cu colegii din conducerea PNL, am putut să prevenim fisuri atunci când a existat impresia că PSD, că domnul Ponta, că domnul Dragnea s-au apropiat de Traian Băsescu mai mult decât lăsau impresia în campania electorală, aşa sunt convins că şi conducătorii PSD vor găsi capacitatea şi mijloacele pentru a preveni interpretări greşite sau fisuri”, a fost mesajul lui Antonescu pentru partenerii de guvernare.

Totodată, Crin Antonescu i-a atenţionat pe cei din PSD că nu au fost criticaţi în PNL, deşi par “mult mai cooperanţi cu preşedintele Băsescu”.

“Ce este interesant că în timp ce par mult mai cooperanţi cu preşedintele Băsescu, lucru pentru care nu i-a criticat nimeni în PNL, cei din PSD par extrem de temători în legătură cu venirea unor oameni din PDL la noi. Încă o dată o spun nu avem de-a face cu un asemenea fenomen, nu au niciun motiv de îndoială, nici cei din PSD şi mai ales alegătorii noştri”, a spus Antonescu.

Liberalul a precizat că nu va participa la discursul pe care preşedintele Băsescu îl va avea în Parlament marţi şi că va exista o discuţie şi la nivelul grupurilor parlamentare ale PNL în privinţa prezenţei la acest eveniment.

“Eu personal nu voi participa şi voi pune problema în grupurile parlamentare ca oricine doreşte să participe să o facă şi cine nu doreşte să participe să nu o facă. Asta vine din faptul că noi îndeplinim toate procedurile constituţionale, raportate la condiţia constituţională a lui Traian Băsescu, dar nu i-am recunoscut din vară încoace vreo urmă de legitimitate”, a spus Antonescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.