Monica Macovei: Crin Antonescu este, in realitate, un pericol pentru Romania

Monica Macovei: Crin Antonescu este, in realitate, un pericol pentru Romania

by September 10, 2013 0 comments

1289816830monica_macovei_47016100[1]Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că preşedintele PNL, Crin Antonescu, ar avea o “concepţie bolnavă” despre viitorul României, deoarece se teme de hotărârile unor instituţii precum DNA, ANI sau Curtea Constituţională.” Crin Antonescu a declarat ieri că nu se simte la putere câtă vreme DNA sau ANI investighează miniştri USL sau Curtea Constituţională dă decizii nefavorabile intereselor USL. Deci lui Antonescu îi e frică de DNA, ANI şi CCR. Omul acesta, care vrea să fie preşedintele României, este în realitate un pericol pentru România. El crede că puterea se exercită în interesul unei găşti de partid prin subordonarea politică a instituţiilor judiciare sau de control ale statului şi deci prin asigurarea impunităţii useliştilor aflaţi la putere”, se arată într-un comunicat semnat de europarlamentarul democrat-liberal citat de Agerpres.

Monica Macovei apreciază că în astfel de condiţii proiectul politic cu care va candida la preşedinţie Crin Antonescu ar fi “vreau să dau liber la furat celor care mă sprijină şi pentru asta trebuie să scăpăm de DNA şi ANI”.

Europarlamentarul PDL subliniază că independenţa “construită cu greu” a unor instituţii precum DNA sau ANI este cel mai mare câştig al ultimilor 20 de ani şi că, avându-l pe Crin Antonescu în frunte, România riscă să devină o “ţară bolnavă”.

“Toate acestea trădează o concepţie bolnavă despre viitorul României. În realitate, independenţa construită cu greu a acestor instituţii este cel mai mare câştig al ultimilor 20 de ani: ne-a adus în UE, egalitatea în faţa legii nu mai e o simplă vorbă, politicienilor corupţi le este frică, iar unii dintre ei ajung la închisoare ca orice alt om care încalcă legea penală. Doar o minte bolnavă poate propune întoarcerea la vremurile comunistului Iliescu sau condamnatului Năstase ca proiect pentru România. Adică la o ţară condusă abuziv şi prin furt, o ţară paria în Europa, o ţară în care cetăţenii sunt umiliţi şi furaţi de proprii lideri politici. Cu Antonescu în frunte, România riscă să devină o ţară bolnavă şi nedorită de nimeni, nici măcar de proprii cetăţeni”, a mai precizat Macovei.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.