Victor Ponta: Descentralizarea, o urgenta a USL. Politia rutiera si inspectoratele scolare vor ramane la centru

Victor Ponta: Descentralizarea, o urgenta a USL. Politia rutiera si inspectoratele scolare vor ramane la centru

by October 7, 2013 1 comment

victor-ponta-premier[1]Politia rutiera si inspectoratele scolare nu vor trece in subordinea autoritatilor locale, urmand sa fie coordonate la nivel central, in cadrul procesului de descentralizare care va fi promovat in perioada urmatoare, a anuntat luni primul ministrul Victor Ponta, dupa o sedinta a conducerii USL. De notat faptul ca liderul PNL, Crin Antonescu, a precizat, intr-o conferinta comuna de presa cu Victor Ponta, ca “formula de descentralizare” este o “urgenta” a USL, dupa ce saptamana trecuta ministrul de Interne, Radu Stroe criticase o versiune a proiectului de regionalizare realizata de Liviu Dragnea si care prevedea trecerea politiei rutiere in subordinea autoritatilor locale.
“Politia rutiera, cel putin o perioada, nu merge catre autoritatile locale, ramane in sistem centralizat”, a spus luni Victor Ponta, care a mentionat ca aceasta opinie este “majoritara in USL”.

Primul ministru a precizat ca “evolutia normala” presupune si trecerea politiei rutiere in subordinea autoritatilor locale, lucru care se va intampla in viitor, dar va presupune “niste ani”.

“Avem sanctiuni foarte dure (in noul Cod Rutier, n.r.) si trebuie sa ne asiguram ca nu vor exista abuzuri (…) am risca sa dam niste puteri foarte mari unei politii rutiere aflate in reorganizare”, a subliniat el.

De asemenea, nici inspectoratele scolare nu vor trece in subordinea autoritatilor locale: “Educatia nationala este politica nationala care trebuie sa ramana in responsabilitatea sistemului central”, a explicat Ponta.

Marti va avea o noua reuniune a USL in care se va stabili care dintre structurile actuale ale ministerelor trec in subordinea autoritatilor locale, a continuat seful PSD, vorbind despre “directiile agricole, de sanatate, de tineret, cultura, porturile la Dunare”.

“Aceasta trecere se va face cu oameni si cu bugetul care era la ministere”, a precizat Victor Ponta.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Vasi R
    #1 Vasi R 9 October, 2013, 15:16

    Descentralizarea, asa cum e ea propusa, nu rezolva problemele administratiei. E nevoie de o regandire a institutiilor, de o reforma profunda. Deocamdata singurul proiect de reforma serios pare sa fie METROSEC – metrosec.zonagri.ro

    Reply this comment

<