Oficiul pentru Spalarea Banilor s-a autosesizat intr-un caz de finantare suspecta a campaniei electorale a lui Traian Basescu din 2004

Oficiul pentru Spalarea Banilor s-a autosesizat intr-un caz de finantare suspecta a campaniei electorale a lui Traian Basescu din 2004

by November 7, 2013 0 comments

basescu-604-maran-cotroceni[1]Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat si analizeaza “tranzactii suspecte”, in contextul acuzatiilor aduse de  senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu privind finantarea Aliantei Dreptate si Adevar in anul 2004, a declarat, joi, pentru HotNews.ro, Felicia Seceleanu, inlocuitor al purtatorului de cuvant al ONPCSB. Ea a fost intrebata in legatura cu o posibila actiune a ONPCSB in urma acuzatiilor aduse de Sorin Rosca Stanescu privind o presupusa tranzactie prin care o firma care ar fi fost contolata de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a transmis 7 milioane de dolari din Cipru Aliantei Dreptate si Adevar PNL-PD, din partea careia a candidat atunci Traian Basescu la prezidentiale, in campania electorala din anul 2004. Stanescu sustine ca Alianta DA a comis atunci o ilegalitate, intrucat nu a publicat in Monitorul Oficial aceasta finantare.

“Oficiul s-a autosesizat, conform competentelor din Legea 656/2002. In conformitate cu dispozitiile din art. 126, alin. 3 din Legea 656/2002, Oficiul efectueaza analiza tranzactiilor suspecte din oficiu, adica se autosesizeaza atunci cand ia la cunostinta pe orice cale despre o tranzactie suspecta. Deci, raspunsul oficial este ca da, Oficiul s-a autosesizat”, a declarat Secelanu.

Intrebata daca aceasta este o “tranzactie suspecta”, ea a raspuns: “Deci, nu este altceva”.

Ea a refuzat sa precizeze cand exact s-a autosesizat Oficiul si in urma caror informatii, cu exactitate: “Potrivit legii, nu va pot spune”.

“Va pot spune doar ca s-a autosesziat, urmand ca, in conformitate cu dispozitiile legale, Oficiul sa faca analiza acestor informatii si, in cazul in care exista suspiciuni cu privire la savarsirea infractiunii de spalare de bani, daca sunt indicii temeinice, sa sesizeze organul competent, respectiv Parchetul de pe laga Inalta Curte de Cadsatie si Justitie, care este singurul beneficiar al informatiilor pe care Oficiul le are. Deci rezultatul analizelor pe care le efectueaza Oficiul este comunicat doar Parchetului General”, a mai spus loctiitorul purtatorului de cuvant al Oficiului National pentru Combaterea Spalarii Banilor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.