Serghei Lavrov acuza europenii ca trec cu vederea ascensiunea fascismului în Ucraina

Serghei Lavrov acuza europenii ca trec cu vederea ascensiunea fascismului în Ucraina

by May 7, 2014 0 comments

Serghei-Lavrov[1]Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov i-a acuzat miercuri pe europeni că trec cu vederea ascensiunea “fascismului” în Ucraina, evocând uciderea a aproximativ 40 de insurgenţi proruşi la Odesa, în sudul ţării, informeaza Mediafax.

“Sunt mulţi ani de când se trece cu vederea, în Europa, faptul că ideologia fascistă atrage noi adepţi şi că cei care o promovează înrolează în continuare tot mai mulţi discipoli”, a declarat Lavrov la o ceremonie organizată odată cu apropierea marcării victoriei din 1945 asupra regimului nazist.

“Ceea ce s-a întâmplat la Odesa pe 2 mai este pur şi simplu fascism”, a continuat el.

Aproximativ 40 de persoane, în principal proruşi, au fost ucişi vineri într-o clădire oficială din Odesa – un oraş portuar în sudul Ucrainei -, într-un incendiu provocat, după ce s-au retras în imobil în urma unor confruntări cu naţionalişti ucraineni.

“Nu vom permite ca faptele să fie ascunse sub covor, aşa cum încearcă să facă în prezent coaliţia aflată la putere”, a dat asigurări şeful diplomaţiei ruse, promiţând să “obţină adevărul”.

Uniunea Europeană (UE) a cerut sâmbătă efectuarea unei anchete independente care să-i identifice pe cei care se fac vinovaţi de aceste violenţe. Duminică, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a afirmat că această dramă face parte dintr-un “plan rus de distrugere a Ucrainei”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.