Monica Macovei, catre Martin Schulz: Aratati transparenta si onestitate in cazul lui Ovidiu Silaghi

Monica Macovei, catre Martin Schulz: Aratati transparenta si onestitate in cazul lui Ovidiu Silaghi

Monica Macovei, catre Martin Schulz: Aratati transparenta si onestitate in cazul lui Ovidiu Silaghi

by June 24, 2014 0 comments

Intr-o noua postare pe blogul personal, europarlamentarul PDL Monica Macovei abordeaza cazul imunitatii fostului eurodeputat Ovidiu Silaghi, in care il acuza pe presedintele grupului Socialistilor si Democratilor (S&D), Martin Schulz, ca l-a protejat pe Silaghi de ridicarea imunitatii, prin ignorarea cererii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in acest sens.

“Ca urmare a comunicatului de presă din 23 iunie 2014, publicat de Biroul de presă al Parlamentului European, prin care se afirmă ca ați acționat “prompt și rapid” pentru rezolvarea cererii procurorilor anticorupție români privind ridicarea imunității fostului europarlamentar român Ovidiu Silaghi și că v-ați îndeplinit obligațiile “la timp și într-o manieră corectă“, vă rog să-mi comunicați următoarele informații:

1. În ce zi exact ați informat plenul Parlamentului European cu privire la: (i) primirea cererii procurorilor români pentru ridicarea imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi și (ii) trimiterea cererii la Comisia pentru Afaceri juridice (JURI), așa cum erați obligat conform regulamentului Parlamentului European.

2. În ce zi exact ați trimis la Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) cererea de ridicare a imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi.

3. Vă rog să faceți publice documentele referitoare la acțiunile dumneavoastră, din cuprinsul întrebărilor 1 și 2”, scrie Macovei pe blogul personal.

Totodata, eurodeputatul democrat-liberal arata ca “am verificat și arhivat toate procesele verbale ale <anunțurilor> președintelui din fiecare plenară a Parlamentului, începând cu 13 decembrie 2013, când cererea a fost trimisă către dumneavoastră de procurorii români, și nu există niciun anunț din partea dumneavoastră cu privire la primirea cererii de ridicare a imunității fostului europarlamentar Ovidiu Silaghi”.

Macovei isi incheie argumentatia cerand “transparență și onestitate” din partea lui Martin Schulz.

Este imperativ să arătați transparență și onestitate în acest caz, așa încât cetățenii europeni să aibă încredere că dumneavoastră, ca fost președinte al Parlamentului European, nu ați protejat un membru al Parlamentului suspectat de corupție și că nu ați blocat o investigație penală privind fapte de corupție, mai scrie europarlamentarul PDL.
Monica Macovei: Martin Schulz protejeaza politicienii corupti de justitie

Europarlamentarul PDL scria, intr-o postare recenta: “Pe 13 decembrie 2013, Parlamentul European a primit o solicitare din partea DNA să îi fie ridicată imunitatea lui Ovidiu Silaghi pentru a fi urmărit penal pentru acuzația de trafic de influență”.

In aceste conditii, “până la demisia sa din data de 19 iunie 2014, Martin Schulz, fostul președinte al Parlamentului European (1) nu a anunțat în Plen primirea cererii DNA de ridicare a imunității de deputat a lui Ovidiu Silaghi și trimiterea acesteia la Comisia pentru afaceri juridice (JURI) și (2) de fapt nu a trimis cererea la Comisia pentru Afaceri Juridice a PE. Martin Schulz era obligat să transmită Comisiei JURI <>, potrivit articolului 7 al Regulamentului de procedură al PE, explica Monica Macovei.

I-am trimis lui Martin Schulz o scrisoare deschisă în luna mai 2014 în care i-am cerut să spună opiniei publice ce a făcut cu solicitarea DNA în cazul Silaghi (aici). Nu a răspuns, pentru că în realitate a ținut cererea DNA la sertar. Astfel, Martin Schulz, prin încălcarea atribuțiilor de președinte al PE, l-a protejat pe europarlamentarul român Ovidiu Silaghi și a blocat timp de 5 luni de zile ancheta DNA. Martin Schulz a procedat în Parlamentul European, așa cum procedează Ponta și PSD în Parlamentul României: îi protejează pe politicienii corupți de justiție”, sustine Macovei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.