Victor Ponta a depus o noua plangere la CCR impotriva lui Traian Basescu

Victor Ponta a depus o noua  plangere la CCR impotriva lui Traian Basescu

Victor Ponta a depus o noua plangere la CCR impotriva lui Traian Basescu

by June 24, 2014 0 comments

Premierul Victor Ponta a sesizat, marti, Curtea Constitutionala in legatura cu reprezentarea Romaniei la Consiliul European de la Bruxelles din 26-27 iunie. Primul ministru i-a cerut lui Traian Basescu mandat pentru a reprezenta Romania la Consiliul European, insa seful statului l-a refuzat, anuntand ca el va participa la Consiliul de la Bruxelles. Victor Ponta a mai facut o sesizare similara catre CCR in 2012, iar Curtea Constitutionala i-a dat atunci dreptate lui Traian Basescu.

Traian Basescu a declarat luni ca “Premierul mi-a solicitat mandat sa participe la Consiliul European din 26 – 27 iunie. Azi l-am anuntat ca nu ii dau mandat, voi participa eu avand in vedere obligatiile constitutionale, hotararea Curtii Constitutionale si tematica, careia cu certitudine, datorita experientei, ii voi face fata mult mai bine. Am avut cu dansul experiente cand l-am trimis la Consiliul pentru energie si nu a putut sustine Nabucco. Presedintele nu are nevoie in mod legal de mandat de la premier, am inteles ca s-a plans la Parlament. Ceea ce am facut in practica dintotdeauna a fost sa iau punct de vedere al Guvernului aprobat e premier. Il informez ca, in 19 iunie, Ministerului de Externe i-a fost adresata o scrisoare in care i se solicita punctul de vedere al Guvernului pe tematica de dezbatere a CE. Acest punct de vedere trebuie aprobat de premier si, in cazul in care presedintele ar putea avea puncte de vedere diferite, sa le putem armoniza inainte de plecare la CE. Mandatul Guvernului nu e imperativ pentru presedinte.”

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat luni ca a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu in cursul zilei, seful statului transmitandu-i ca nu ii da mandat pentru Consiliul European, unde va merge el. Ponta spunea luni ca, in aceste conditii, Romania are o pozitie foarte slaba pentru ca nominalizarea comisarului european o face Guvernul, conform legii romanesti si regulamentelor europene: “Imi pare rau ca orgoliul il impiedica sa gandeasca la ce e mai bine pentru tara. Cel mai bine pentru tara ar fi fost sa avem un acord presedinte-premier si sa negociem in interesul Romaniei. Nu a fost posibil. Eu am incercat acest lucru, am discutat si azi cu presedintele, am luat act de decizia domniei sale”, a sustinut Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.