Atanasiu: Rectificarea bugetară, gest disperat al candidatului Victor Ponta de a obţine voturi

Atanasiu: Rectificarea bugetară, gest disperat al candidatului Victor Ponta de a obţine voturi

Atanasiu: Rectificarea bugetară, gest disperat al candidatului Victor Ponta de a obţine voturi

by October 1, 2014 0 comments

Într-un comunicat remis miercuri AGERPRES, Atanasiu a declarat că: “Decizia Guvernului Victor Ponta privind rectificarea bugetară reprezintă gestul disperat al unui candidat de a obține voturi chiar cu prețul sacrificării economiei românești. Premierul a tăiat în mod iresponsabil banii destinați construcției de drumuri și autostrăzi, pentru a-i redirecționa către acei primari care se alătură PSD. Perspectiva pierderii alegerilor îi face pe liderii PSD să recurgă la gesturi de o gravitate extremă pentru situația economică a României. Guvernul Ponta a făcut marți, în realitate, a doua rectificare electorală”.

Potrivit liberalului, tăierea fondurilor de la Transporturi anulează şansele accesării fondurilor europene pentru dezvoltarea infrastructurii şi adânceşte recesiunea în care se află deja economia românească. Teodor Atanasiu, afirmă că premierul se străduiește să scoată în evidență sumele alocate unor sectoare importante ca educația, apărarea şi agricultura, deși sumele alocate acestor domenii sunt departe de a acoperi necesarul de finanțare. “Mai mult, banii alocați nu sunt destinați realizării unor schimbări profunde, structurale în aceste sectoare, ci plății de subvenții, facturi sau drepturi salariale obținute prin decizii judecătorești”, acuză liberalul.

Atanasiu consideră că adevăratul beneficiar al rectificării nu este cetățeanul, ci “uriașul aparat de partid al PSD, care are ca unic obiectiv câștigarea prin orice mijloace și cu orice preț de către Victor Ponta a alegerilor prezidențiale”. “Rectificarea a fost o generată de teama baronilor PSD și a candidatului lor, Victor Viorel Ponta, că vor pierde alegerile prezidențiale. În fața acestei perspective, care ar însemna pierderea privilegiilor de către membrii săi, PSD a avut reflexul tipic partidelor clientelare și corupte: cumpărarea bunăvoinței electoratului fie direct, prin pomeni electorale, fie prin atragerea primarilor, prin alocări de fonduri bugetare. Premierul Victor Ponta a dovedit încă o dată că nu a înțeles să separe calitatea de candidat la președinție de funcția de prim-ministru. Victor Ponta a dat dovadă, încă o dată, că interesele României sunt pe locul doi atunci când vine vorba de candidatura sa. La 25 de ani de la Revoluție, Victor Ponta nu a înțeles ce înseamnă o campanie electorală democratică, și se folosește de singura soluție pe care o are la îndemână, aceea de a folosi pârghiile guvernamentale în a cumpăra voturi și a păcăli alegătorii. Complici la această practică extrem de nocivă sunt toți membrii cabinetului și partidul stat, PSD”, mai precizează Atanasiu.

Liberalul a ţinut să precizeze că “încercările lui Victor Ponta de a fura primari, aleși locali și chiar voturile oamenilor se vor întoarce ca un bumerang împotriva sa și a PSD”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.