Viorel Hrebenciuc, audiat din nou la DNA pentru trafic de influenţă pe lângă un fost şef de serviciu de informaţii

Viorel Hrebenciuc, audiat din nou la DNA pentru trafic de influenţă pe lângă un fost şef de serviciu de informaţii

Viorel Hrebenciuc, audiat din nou la DNA pentru trafic de influenţă pe lângă un fost şef de serviciu de informaţii

by October 20, 2014 0 comments

Viorel Hrebenciuc a fost audiat, luni, la DNA într-un nou dosar, pe lângă celelalte două în care este implicat, informează România TV.

UPDATE: Viorel Hrebenciuc, acuzat de DNA pentru trafic de influenţă pe lângă un fost şef de serviciu de informaţii. DNA a deschis un nou dosar penal pe numele vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc (PSD). Potrivit România TV, procurorii îl acuză pe Hrebenciuc că a făcut trafic de influenţă pe lângă un fost şef de serviciu de informaţii pentru ca acesta să afle de la DNA informaţii din anchetele care îl vizează.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi solicitat unui fost şef de serviciu de informaţii să se intereseze la DNA privind anchetele în curs ale procurorilor în care este şi el vizat. În schimbul acestor informaţii, Hrebenciuc i-ar fi promis respectivului că îi va facilita angajarea fiicei ca arhitect. Fostul şef de serviciu ar fi reuşit să vorbească cu un angajat al DNA care i-a spus că Hrebenciuc are telefoanele ascultate şi că procurorii fac şi înregistrări ambientale.

De asemenea, lui Hrebenciuc i se impută faptul că şi-a folosit poziţia din partid pentru a-l determina pe un coleg parlamentar să iniţieze proiectul Legii graţierii şi amnistiei pentru folos propriu, potrivit RomâniaTV.net.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a sosit luni dimineaţa la sediul DNA pentru a fi audiat. La intrare Hrebenciuc nu a precizat în ce calitate a fost chemat şi nici despre ce dosar este vorba. Audierea sa a durat puţin peste jumătate de oră.

“Este un nou dosar, 344/2014 în care sunt suspect. Este aceeaşi chestie cu trafic de influenţă, nu am ce să vă spun mai mult. Am luat cunoştinţă de acuzaţii”, a declarat Hrebenciuc la ieşirea de la DNA.

În momentul de faţă, Hrebenciuc este deja implicat în două dosare penale. Viorel Hrebenciuc a fost pus, pe 4 septembrie, sub urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid prev. de art.13 din Legea nr.78/2000.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.