Ponta, despre protestele legate de votul din diaspora: Se pregăteşte confiscarea temei de Băsescu şi Iohannis

Ponta, despre protestele legate de votul din diaspora: Se pregăteşte confiscarea temei de Băsescu şi Iohannis

Ponta, despre protestele legate de votul din diaspora: Se pregăteşte confiscarea temei de Băsescu şi Iohannis

by November 10, 2014 0 comments

Premierul Victor Ponta, candidatul alianţei electorale PSD-UNPR-PC la alegerile prezidenţiale, consideră legitimă nemulţumirea românilor din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur, dar susţine că recentele proteste din ţară reprezintă o pregătire de confiscare a acestei teme de către Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, candidatul ACL, şi “un plan ticălos împotriva României”.

“Domul Băsescu, în primul rând, cel care, ştiţi, el deja scria, să-l dăm afară pe Corlăţean dar nu se încheiase votul, mai erau încă două ore de vot, după aceea a scris o scrisoare către membrii BEC ca să-i preseze, încercând să-l ajute pe domnul Iohannis. După care cei de la ACL, care au organizat o parte din protestele de ieri, au confiscat românilor din diaspora această temă, au transformat-o într-o temă electorală a lor. Veniţi să ne luptăm cu … Atenţie! Votul din diaspora trebuie exercitat de toţi românii care vor să voteze, dar nu înseamnă că trebuie să voteze doar ăia ai lui Iohanis. Au votat cu diverşi candidaţi şi vor vota cu diverşi candidaţi. Deci ei le-au confiscat voturile şi nemulţumirea. Din informaţiile pe care eu le deţin, totul este o pregătire de confiscare a acestei teme de către domnul Băsescu şi de către domnul Iohannis care e secundar, ca de obicei în această schemă. Domnul Băsescu este cel care va avea puterea, care duminica viitoare, dacă nu este un scor foarte mare, să vină să conteste alegerile şi să zică: Dom’le, râmân eu preşedinte, Traian Băsescu, până se judecă contestaţiile, până… E un plan ticălos împotriva României conceput de domnul Băsescu şi în care domnul Iohannis joacă un rol doar”, a afirmat Ponta.

El a explicat că nemulţumirea celor din diaspora care nu au reuşit să voteze este legitimă, motiv pentru care vor fi puse în aplicare, în turul al doilea, unele măsuri.

“Dar repet, nemulţumirea e legitimă a românilor din diaspora, soluţiile logistice există şi se vor pune în aplicare. Pentru a doua parte, şi acolo există soluţii legale. Şi cei ca domnul Băsescu, domnul Blaga, domnul Iohannis, domnul Predoiu şi toată gaşca care vor încerca săptămâna viitoare să conteste rezultatul votului, şi pentru ei există sancţiuni legale. Pentru că aici, în 2012, au scăpat şi ştiţi cum au scăpat şi probabil se bazează pe aceleaşi lucruri şi acum – că merg la Curtea Constituţională, că a să spună… Eu cred că de data aceasta nu se mai poate. Şi îi asigur pe toţi românii. Îi rog să vină la vot să voteze ceea ce cred ei că e bine şi îi asigur că duminica viitoare nu îşi va mai bate nimeni joc de votul lor cum s-a întâmplat în 2012 (…) Nemulţumirea celor din diaspora care au cerut să voteze şi nu au votat pentru că nu reuşit în programul secţiilor de vot este legitimă şi au dreptate. Şi dacă vor să voteze românii şi în ţară şi afară, trebuie să voteze (…) şi vor avea cabine de vot, oameni în secţie, ştampile, vor avea tot ce trebuie. Nu ştiu eu detalii, dar vor vota cei de afară”, a adăugat Ponta.

Prim-ministrul a precizat că atât votul românilor din diaspora cât şi cel al românilor din ţară este la fel de important.

Citeste mai mult

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.