Primarul Radu Mazare se intoarce impotriva lui Victor Ponta. El ii cere demisia din fruntea PSD

Primarul Radu Mazare se intoarce impotriva lui Victor Ponta. El ii cere demisia din fruntea PSD

Primarul Radu Mazare se intoarce impotriva lui Victor Ponta. El ii cere demisia din fruntea PSD

by January 20, 2015 0 comments

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, marti, ca “Eu daca pierde alegerile, mi-as depune mandatul” si ca “Sunt deranjat ca sunt aratat cu degetul pentru esecul lui Ponta si esecul lui Dragnea”, insa a sustinut ca nu se afla in tabara dizidentilor din PSD, explicand ca “Discut cu prietenii si colegii mei. La Constanta suntem o echipa foarte stransa, nu iau decizii de capul meu.”

Radu Mazare a facut aceste declaratii marti, la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca un nou termen in dosarul in care primarul Constantei este acuzat de retrocedarea ilegala a unor terenuri. La termenul anterior, instanta a dispus citarea expertului Marian Chiritoiu pentru ca acesta sa raspunda obiectiunilor formulate de procurori la suplimentul raportului de expertiza topo-cadastrala.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazare a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte 36 de persoane, in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Potrivit DNA, prin faptele savarsite de cei 37 de inculpati s-ar fi cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.

DNA a dispus trimiterea in judecata a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primaria Constantei: primarul Radu Mazare, presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, directorul Directiei Administratie Publica, Constantin Racu, directorul Directiei Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Directiei Tehnic Investitii, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron si consilierii juridici Cristian Talpau, Nora Alina Chirca si Bogdan Ghitulescu.

Procurorii ii acuza pe cei noua de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, fals intelectual, in forma continuata si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Celelalte persoane trimise in judecata de DNA in acest dosar sunt functionari din Primaria Constanta, functionari in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, mandatari, notari publici, mostenitori ai persoanelor indreptatite, cesionari cumparatori de drepturi succesorale (printre care si Cristian Borcea), interpusi cumparatori de terenuri si un evaluator agreat de Primaria Constanta, acuzati de procurori de savarsirea de infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie sau de complicitate sau instigare la aceste infractiuni.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.