Parlamentul a votat ca ALOCAŢIILE pentru copii să SE DUBLEZE

Parlamentul a votat ca ALOCAŢIILE pentru copii să SE DUBLEZE

Parlamentul a votat ca ALOCAŢIILE pentru copii să SE DUBLEZE

by May 20, 2015 0 comments

Plenul Camerei Deputaților a votat, miercuri, dublarea alocațiilor de stat pentru copii. Deputaţii au aprobat, cu unanimitate de voturi, majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei. Camera Deputaților este forul decizional,scrie RomaniaTV.net.

Deputaţii au aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, amendamentul PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei. 

Premierul Victor Ponta, prezent la votul final din Cameră, a anunţat că Guvernul va găsi pentru acest an resursele financiare necesare.

“Mi-am fac datoria, deoarece Guvernului nu i s-a cerut punctul de vedere şi nici nu s-a indicat sursa bugetară, să explic că impactul financiar, de aproape 900 milioane de lei, pentru acest an il vom acoperi cu siguranţă. O să vă rog, la intocmirea bugetului pe 2016, sa avem sprijinul Parlamentului pentru a gasi solutia ca aceasta masura sa ramana in vigoare. (…) Ne vom supune vointei suverane a Parlamentului, pentru acest an vom gasi  resursele financiare si sunt convins ca veti sprijini la votarea bugetului pe 2016 resursele financiare ca sa nu fie o simpla promisiune”, a spus Ponta.

Amendamentul a fost propus de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative și a fost adoptat cu 98 de voturi pentru și 77 împotrivă.

Liderul PNL, Alina Gorghiu, a spus că este o veste foarte bună pentru familiile din România. “Vorbim de peste 3 milioane jumătate de copiii care se vor bucura de dublarea alocațiilor. M-aș bucura să putem să aducem în casele tuturor o mică bucurie. (…) Acest parcurs trebuie continuat”, a spus Gorghiu.

Citeste mai mult pe RomaniaTV.NET

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.