Organizatiile PSD din tara il sustin pe Liviu Dragnea pentru preluarea conducerii partidului

Organizatiile PSD din tara il sustin pe Liviu Dragnea pentru preluarea conducerii partidului

Organizatiile PSD din tara il sustin pe Liviu Dragnea pentru preluarea conducerii partidului

by July 20, 2015 0 comments

Mai multe filiale PSD din tara isi exprima sustinerea pentru Liviu Dragnea la sefia interimara a partidului, cu doua zile inainte de reuniunea Comitetului Executiv (CEX), potrivit Hotnews.  In prezent, PSD este condus de Rovana Plumb, presedinta Consiliului National, dupa ce Victor Ponta s-a retras pe 12 iulie din fruntea PSD. Ministrul Muncii si-a anuntat intentia de a candida pentru aceasta functie, care nu apare in statutul partidului, in cadrul CEx de miercuri, cand urmeaza sa se discute si organizarea unui congres in cadrul caruia sa fie ales un presedinte de drept al PSD.

Liviu Dragnea a dat de inteles ca ar dori sa conduca partidul, fara a face oficial anuntul in acest sens pana la aceasta ora.

Paul Stanescu (PSD Olt): Am discutat cu multi colegi din tara, solutia pana la Congres este Liviu Dragnea

Persoana care poate prelua atributiile presedintelui Partidului Social Democrat (PSD) pana la organizarea unui nou congres al partidului “nu poate fi decat Liviu Dragnea”, potrivit presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Olt, social-democratul Paul Stanescu.

El sustine, intr-un comunicat de presa al PSD Olt, ca solutia pentru partid, pe o perioada limitata, pana la congres, este Liviu Dragnea, in timp ce “Rovana Plumb vrea puterea absoluta in PSD, ceea ce sigur nu este bine pentru partid”.

“Miercuri, 22 iulie 2015, va avea loc Comitetul Executiv National al PSD si cred ca in cadrul acestei reuniuni se va lua o decizie rationala pentru PSD. Pentru o perioada limitata de timp, pana la organizarea unui nou Congres, cel care poate prelua atributiile presedintelui PSD (presedinte interimar), nu poate fi decat Liviu Dragnea. Un om politic cu multa experienta care a organizat si mobilizat foarte bine partidul, alaturi de Victor Ponta, castigand majoritatea bataliilor politice pe care le-am avut. Victor Ponta a demisionat din functia de presedinte al PSD si sunt convins ca il va sustine pe Liviu Dragnea pentru a prelua atributiile functiei si asta pentru ca impreuna au castigat toate bataliile politice, fiindca Victor Ponta cunoaste foarte bine calitatile manageriale, politice si organizatorice ale lui Liviu Dragnea. Nu in ultimul rand, la baza acestei decizii de sustinere va sta si relatia de prietenie care ii uneste pe cei doi”, se mentioneaza in comunicatul PSD Olt, citat de Agerpres.

Stanescu considera ca Liviu Dragnea va fi sustinut de catre premierul Victor Ponta, in timp ce Rovana Plumb este sustinuta de catre presedintele UNPR, Gabriel Oprea.

“Chiar daca sunt si voci care spun ca Liviu Dragnea are o problema juridica, eu spun ca Liviu Dragnea are un dosar politic, referendumul, in sine, fiind o actiune politica si sunt convins ca, in final, Justitia ii va da dreptate lui Liviu Dragnea”, crede presedintele CJ Olt.

“Cred in ideea de a promova cat mai multe femei la nivelul cel mai inalt al politicii, iar Rovana Plumb este deputat, este ministru in Guvernul Romaniei din 2012, este presedinte al OFSD la nivel national si, nu in ultimul rand, recent aleasa presedinte al Consiliului National al PSD – for foarte important care are in subordine toate departamentele partidului. Or, Rovana Plumb vrea puterea absoluta in PSD, ceea ce sigur nu este bine pentru partid si cred ca nu este bine nici pentru ea. Si va mai spun un lucru, pe Liviu Dragnea sunt convins ca il va sustine Victor Ponta – cel mai bun prim-ministru al Romaniei din 1989 incoace si un om cu foarte multa legitimitate in partid, in timp ce pe Rovana Plumb o sustine, asa cum s-a exprimat in ultimul Birou Permanent National, presedintele UNPR, Gabriel Oprea”, sustine Paul Stanescu.

Acesta a adaugat ca a discutat cu alti social-democrati din tara care, de asemenea, considera ca Liviu Dragnea este solutia pentru partid in prezent.

“Inchei prin a va spune ca am discutat cu foarte multi colegi din tara si cu totii credem ca solutia pentru PSD astazi, pe o perioada limitata, pana la Congres, este Liviu Dragnea”, a conchis Stanescu.

Nicolae Badalau: Il sustinem pe Dragnea la sefia partidului; Congresul – cat mai repede, la toamna

Organizatia judeteana a PSD Giurgiu in sustine pe Liviu Dragnea, coordonator politic al PSD, la sefia partidului, a declarat luni, pentru Agerpres, liderul filialei social-democrate, senatorul Nicolae Badalau.

Totodata, acesta a spus ca un congres al partidului ar trebui sa se desfasoare cat mai repede, “pentru ca s-au intamplat foarte multe in partid” iar demisia lui Victor Ponta din functia de presedinte a reprezentat “un soc” pentru acesta.

“Din cate am inteles, sunt posibile candidaturile doamnei Rovana Plumb si respectiv a domnului Liviu Dragnea. Eu cred ca organizatia noastra isi va indrepta sustinerea catre domnul Liviu Dragnea, iar in ceea ce priveste organizarea unui Congres al PSD, este clar ca acesta trebuie sa se desfasoare cat mai repede, in octombrie sau noiembrie acest an, in niciun caz nu se poate astepta pana la data stabilita la termen, in 2017 pentru ca s-au intamplat prea multe in partid. Noi am suferit un soc prin demisia lui Victor Ponta si Congresul trebuie sa se desfasoare cat mai repede”, a declarat luni, pentru Agerpres presedintele organizatiei judetene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau.

Precizam ca Stanescu si Badalau sunt cei doi apropiati ai lui Liviu Dragnea care si-au dat demisia in luna mai din functiile de conducere din partid, in semn de solidaritate cu acesta, care a demisionat din functiile de conducere din partid in urma condamnarii la un an cu suspendare in dosarul Referendumul.

Neamt: Filiala PSD il sustine pe Dragnea pentru presedintia interimara a partidului

Filiala PSD Neamt il sustine pe Liviu Dragnea pentru presedintia interimara a PSD, in echipa cu Rovana Plumb si ceilalti lideri ai formatiunii, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele filialei, deputatul Ionel Arsene.

“Ambele variante, si Rovana Plumb si Liviu Dragnea, sunt bune, dar noi credem ca acum PSD are nevoie de Liviu Dragnea. Sustinerea noastra este pentru Liviu Dragnea, in echipa cu Rovana Plumb si ceilalti lideri ai partidului”, a afirmat deputatul Ionel Arsene.

In privinta datei Congresului PSD, liderul filialei a declarat ca inca sunt analizate cele trei variante.

“Sunt trei variante, respectiv in noiembrie 2015, februarie 2016 sau dupa alegerile locale si parlamentare. Fiecare varianta are plusuri si minusuri si vom vedea cum decide Comitetul Executiv. Noi inca analizam si vom lua decizia cea mai buna”, a mai precizat presedintele PSD Neamt.

Tiberiu Marc (PSD Salaj): O conducere legitima ar fi cea aleasa de un Congres organizat in acest an

Liderul social democratilor din Salaj, Tiberiu Marc, considera ca o conducere legitima a PSD ar fi cea aleasa de un Congres organizat in acest an, insa nu a vrut sa se pronunte privind persoana pe care organizatia pe care o conduce o va sustine miercuri, la Comitetul Executiv National, pentru functia de presedinte.

“In acest moment nu exista candidaturi exprimate ferm. Sunt tatonari din partea mai multor lideri”, a precizat luni, pentru Agerpres, Tiberiu Marc.

Acesta a spus insa, ca, in opinia sa, ar fi bine ca un Congres al PSD sa fie organizat in acest an.

“Avand in vedere ca 2016 este an electoral, precum si modificarile aduse legilor electorale, cred ca o conducere legitima ar fi cea aleasa in de un Congres organizat in acest an’, a conchis sursa citata.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.