Senatoarea Gabriela Firea a acceptat propunerea lui Traian Basescu de mediere in procesul de amenintare

Senatoarea Gabriela Firea a acceptat propunerea lui Traian Basescu de mediere in procesul de amenintare

Senatoarea Gabriela Firea a acceptat propunerea lui Traian Basescu de mediere in procesul de amenintare

by September 24, 2015 0 comments

Scandalul în care Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de ameninţare şi şantaj ia o altă direcţie, după ce senatoarea PSD a acceptat parţial propunerea fostului preşedinte de a apela la mediere.

Băsescu anunţase pe 16 septembrie că va apela la mediere în conflictul care l-a dus la Parchet. Anunţul a fost făcut în Aula Bibliotecii Academiei Române, când fostul preşedinte a primit titlul de “Mediator de Onoare”.

Reacţia imediată a Gabrielei Firea a fost de deschidere, însă în acelaşi timp aceasta remarca faptul că Băsescu nu a dat semne că ar recunoaşte că a greşit. Între timp, potrivit Antena 3, senatoarea a acceptat să consulte un mediator, pentru a vede ce anume ar presupune procedura de mediere cu Traian Băsescu. La discuţii nu va participa, cel puţin deocamndată, şi fostul preşedinte.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arată: “Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii ‘Jocuri de putere’, referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: ‘Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă… Nu-i atentă… Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele’ “.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.