Pro-rusii au ocupat centrul Chisinaului. Moscova forteaza o lovitura de stat in Republica Moldova?

Pro-rusii au ocupat centrul Chisinaului. Moscova forteaza o lovitura de stat in Republica Moldova?

Pro-rusii au ocupat centrul Chisinaului. Moscova forteaza o lovitura de stat in Republica Moldova?

by October 4, 2015 0 comments

Liderii moldoveni pro-ruși Igor Dodon și Renato Usatîi au dat startul așa-numitului “plan B”, cerându-le susținătorilor lor să ocupe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului, astfel că multe dintre cele circa 300 de corturi care erau amplasate până acum pe trotuare au fost mutate pe carosabil în noaptea de vineri spre sâmbătă, informează sâmbătă Unimedia, care adaugă că cei doi amenință acum cu paralizarea drumurilor naționale.

Potrivit sursei citate, Igor Dodon, liderul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), a scris în rusă pe pagina sa de Facebook că “acesta este doar începutul. Mai departe și mai mult”. Potrivit PSRM, acest așa-numit plan B a fost realizat după ce președintele Nicolae Timofti a refuzat să-și dea demisia după ultimatumul lansat de proruși, conform Agerpres.

Totodată, Igor Dodon și controversatul om de afaceri Renato Usatîi, lider al formațiunii “Partidul Nostru”, au anunțat că ar putea bloca unele drumuri naționale dacă revendicările lor nu vor fi îndeplinite. De asemenea, cei doi au anunțat într-o conferință de presă comună că anumite străzi din Chișinău ar putea fi blocate de corturi nu doar în zilele de weekend.

“Noi am închis bulevardul central pentru două zile. Acesta este abia începutul planului B. Dacă nu va fi nicio reacție, adică demiterea președintelui, atunci ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută se va repeta, doar că în zilele de lucru’, a declarat Renato Usatîi.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.