Acuze extrem de dure. Turcia spune că Rusia se comportă precum o organizaţie teroristă

Acuze extrem de dure. Turcia spune că Rusia se comportă precum o organizaţie teroristă

Acuze extrem de dure. Turcia spune că Rusia se comportă precum o organizaţie teroristă

by February 15, 2016 0 comments

Acuze extrem de dure la adresa Moscovei au fost făcute luni de către premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, aflat într-o vizită în Ucraina, la Kiev.

Potrivit mediafax.ro, care citează publicaţia Le Figaro, Davutoglu a susţinut că Rusia că se comportă “precum o organizaţie teroristă” în Siria, evocând ameninţarea reprezentată de un răspuns “extrem de hotărât” al ţării sale.

“Dacă Rusia continuă să se comporte precum o organizaţie teroristă, forţând populaţia civilă să fugă, noi i ne vom opune cu un răspuns foarte hotărât”, a spus premierul turc, în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc la Kiev, conform sursei menţionate.

Anterior, Rusia s-a declarat foarte îngrijorată de bombardamentele lansate de aviaţia turcă asupra poziţiilor kurde din Siria, denunţând o politică “provocatoare” a Ankarei, atitudine care constituie “o ameninţare la adresa păcii”.

Pentru cea de-a treia zi consecutivă, artileria turcă a bombardat luni, de pe partea sa de frontieră, poziţiile kurde din Siria ca măsură de represalii, potrivit Ankarei, la tirurile de rachete venite din partea opusă, generând îngrijorarea Washingtonului şi a Parisului, scrie agenţia de ştiri.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/externe/ankara-acuza-moscova-ca-se-comporta-precum-o-organizatie-terorista-15075755

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.